Botoşani: La pas prin Noaptea Muzeelor!

Botoşani: La pas prin Noaptea Muzeelor!
Arta poartă semnele luminii, ale incertitudinii, ale suferinţei şi fericirii, semnele zborului şi ale căderii, ale zbuciumului vieţii ce atinge sufletul fiecăruia dintre noi.
 
În întâmpinarea celor care cred în puterea Artei de a reface drumul Omului către mântuirea prin frumos, sâmbătă, 21 mai 2016, Muzeul de Etnografie Botoşani şi-a deschis porţile învitând la Noaptea Muzeelor şi a găzduit, începând cu ora 19, expoziţia "Viziuni multiple asupra motivelor decorative tradiţionale", având ca parteneri Liceul de Artă "Ştefan Luchian" şi Asociaţia "Fioravante" Botoşani.

Au expus grupe de elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, secţia Arte plastice, de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian", coordonate de doamnele profesoare Adina Strugariu şi Genoveva Dolhescu-Gordaş.

Invitat special, doamna profesor Angela Hreniuc, a (re)definit farmecul fiecărei lucrări, reuşind să capteze atenţia celor prezenţi printr-o fascinantă lecţie de istorie a artei, traversând graniţa fragilă dintre a fi profesorul care oferă informaţii obiective şi spectatorul subiectiv, personaj-narator al propriilor călătorii în lumea marilor Muzee ale lumii.

Vă invităm să redescoperiţi nuanţele pe care le îmbracă lumina filtrată prin ochii şi sufletul elevilor de la Liceul de Artă Ştefan Luchian. Dincolo de tot ceea ce se poate admira la o primă vedere în Sala expoziţiei, se ascunde bucuria reîntoarcerii la tradiţii, la simplitatea artei populare care defineşte complexitatea vieţii prin lumină, culoare şi poveste. (M.A.)




 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
19

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
62

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
55

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...