Amendă uriașă primită de societatea Urban Serv după ultimul incendiu de la groapa de gunoi!
EXCLUSIV!

Amendă uriașă primită de societatea Urban Serv după ultimul incendiu de la groapa de gunoi!
Incendiul de la începutul lunii aprilie de la groapa de gunoi, aflată la marginea municipiului Botoșani, a adus o amendă usturătoare societății de salubritate, Urban Serv.

Sancțiunea, în cuantum de 60.000 de lei, a fost aplicată de comisarii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu. Pe lângă aceasta, comisarii au mai aplicat o amendă în cuantum de 25.000 de lei pentru deșeuri care au fost depozitate într-un spațiu temporar care nu mai este autorizat, după cum susține comisarul șef al Gărzii de Mediu.

Pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului autoaprinderea, dar unele voci au vehiculat și varianta că focul ar fi fost pus intenționat. 

“Amenda a fost aplicată pentru nerespectarea condițiilor impuse în autorizația de mediu, dar și pentru depozitare într-un spațiu neautorizat, este vorba de depozitul numărul 2. Societatea Urban Serv are obligația de a monitoriza rampa și de a lua toate măsurile pentru protecția și paza zonei", a declarat, pentru Stiri.Botosani.ro, Răzavan Rotaru, comisarul șef al Gărzii de Mediu Botoșani.

Reprezentanții societății Urban Serv au posibilitatea de a contesta amenda primită, și probabil că așa vor face. Simion Drelciuc, directorul societății de salubritate, nu a putut fi contactat.

Ultimul incendiu de la groapa de gunoi a izbucnit în seara zilei de 3 aprilie, iar pompierii s-au chinuit mai bine de 15 ore să îl stingă.

Pentru lichidarea acestuia s-a intervenit toată noaptea. Având în vedere accesul greoi la focare din cauza volumului mare de deşeuri compactate, intervenţia a fost una extrem de dificilă. Pentru lichidarea focarelor s-au consumat peste 100 de tone de apă. Au ars 1.500 de metri pătraţi de deşeuri, la o adâncime de 8 metri.

Urban Serv a fost amendată și în luna ianuarie de Garda de Mediu cu 30.000 de lei pe motiv că ar fi depozitat deșeuri pe un spațiu care nu mai era autorizat, la rampa de gunoi. Sancțiunea a fost contestată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
78

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
57

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
64

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...