Șase dintre cele mai bune trupe de teatru de adolescenți, la primul Laborator de Teatru Tânăr din România. DOUĂ sunt din Botoşani!

Șase dintre cele mai bune trupe de teatru de adolescenți, la primul Laborator de Teatru Tânăr din România. DOUĂ sunt din Botoşani!
Teatrul Excelsior, din Bucureşti, și Asociația TETA (Ideo Ideis) organizează, între 12 și 15 mai, RELIEF – primul laborator de teatru tânăr dedicat adolescenților din România. Şase trupe de teatru adolescent din România au fost selectate, două dintre acestea fiind din Botoşani: Atelierul de Teatru (Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani, coordonator Lenuş Teodora Moraru şi Gelu Rîşca) şi Drama Club (Colegiul Naţional "A.T.Laurian" Botoşani, coordonator Mirela Nistor).

RELIEF își propune să valorifice și să valideze arta teatrală făcută de adolescenți, punând bazele unui cadru inspirațional, concentrat pe experiment și învățare: 90 de liceeni vor juca pe scena Teatrului Excelsior și vor lucra, timp de trei zile, cu 6 regizori și 6 muzicieni. Proiectul este compus din două secțiuni: Secvențe și Spectacole de Teatru Tânăr, scrie romaniapozitivă.ro.

Secvențe este secțiunea necompetitivă, în cadrul căreia adolescenții vor lucra timp de trei zile pe o scenă dintr-o piesă de William Shakespeare, sub îndrumarea câtorva dintre cei mai prolifici tineri regizori din România. Fiecărui regizor i se va alătura și un colaborator muzical. Pe 15 mai, fiecare trupă va prezenta pe scena mare a Teatrului EXCELSIOR momentul teatral dezvoltat împreună cu regizorii îndrumători.

Spectacole de teatru tânăr reprezintă secțiunea competitivă a RELIEF. În primele două zile de festival, trupele vor fi invitate să își prezinte spectacolele de teatru pregătite în prealabil, în fața unui juriu compus din personalități marcante ale scenei românești.

Cele șase trupe invitate să ia parte la prima ediție a RELIEF sunt Amprente, Brașov, cu spectacolul "Pisica Verde", AS, București, cu "A fost și încă este", Atelierul de Teatru, Botoșani cu "Nu pot să respir)", Brainstorming, București cu "The Breakfast Club", Drama Club, Botoșani cu "Harap-Alb?!" și Seism, Focșani, cu "Stelele sunt ultima mea grijă".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
29

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
25

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
30

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...