Botoșăneanca Georgeta Andrunache schimbă prefixul: ”Sunt o femeie împlinită şi fericită”

Botoșăneanca Georgeta Andrunache schimbă prefixul: ”Sunt o femeie împlinită şi fericită”
Una dintre cele mai valoroase sportive din istoria României, canotoarea Georgeta Andrunache, schimbă prefixul.

Cvintupla campioană olimpică împlineşte astăzi 40 de ani, aniversare ce o găseşte în echipa de conducere a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, ca şefă a a Serviciului Organizare şi Instruire Sportivă.

"Mi-am început ziua cum nu se poate mai frumos. Copiii mei, Miruna şi Ştefan, au intrat dis de dimineaţă în cameră şi mi-au făcut un cadou minunat. Pentru mine, ei sunt măsura timpului care a trecut. Sunt o femeie împlinită şi fericită, iar tot ce îmi doresc este să am familia sănătoasă şi toşi prietenii să fie în jurul meu, aşa cum au fost şi până acum", a declarat Georgeta Andrunache.

Geta s-a născut pe 14 aprilie 1976 la Botoşani, iar în 1989 a ajuns la canotaj, graţie antrenoarei Elena Iacob, de la CS Botoşani. Potenţialul ei uriaş a ieşit imediat în evidenţă, iar peste numai un an era componentă a lotului de junioare.



În 1994 a devenit campioană mondială de junioare, an în care s-a alăturat lotului olimpic. În 1996, la 20 de ani, a fost la un pas să prindă barca de 8+1 pentru Jocurile Olimpice de la Atlanta. Anul acela şi-a trecut în palmares titlul mondial de tineret, iar din 1997 a concurat numai la senioare unde a adunat şase medalii olimpice (5 de aur şi una de bronz), 11 medalii mondiale (5 aur, 4 argint, 2 bronz).

"Sportul a însemnat pentru mine cea mai bună şcoală a vieţii. M-a învăţat, m-a consacrat, m-a ajutat să mă integrez şi să lucrez în echipă. Canotajul mi-a dat tot ceea ce am acum şi de aceea îi sunt recunoscător şi nu mă voi rupe de familia lui niciodată. Şi nu e vorba doar de întreţinerea unor prietenii şi relaţii pe care le-am dezvoltat în 23 de ani de canotaj, ci şi de munca efectivă pentru acest sport minunat. Poate nu se ştie, dar particip şi în calitate de arbitru la competiţiile interne de canotaj, iar în cadrul Federaţiei Române de Canotaj sunt preşedintele Comisiei pentru sportivi", spune cvintupla campioană olimpică.

Citeste mai mult pe ProSport.ro!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Protest spontan într-o instituție din Botoșani, angajații au întrerupt lucrul! (Foto)

astăzi, 10:55
50

Nemulțumirea angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani este legată de faptul că procedura de avizare a proiectului de Lege PL-x nr. 67/2024, privind aprobarea OUG nr. 128*) d...

Ceilalți șoferi i-au făcut semn să oprească. În câteva minute, din mașină nu a mai rămas nimic! (Foto, Video)

astăzi, 10:30
287

Un autoturism a luat foc astăzi, în timp ce se deplasa pe o stradă din localitatea Avrămeni.Șoferul nu a observat de la început problema. El a fost atenționat de ceilalți partici...

Cătălin-Mugurel Flutur, PNL Botoșani: ”Lansez public Platforma – Program a candidaturii mele pentru un nou mandat de primar!”

astăzi, 10:17
66

Cătălin-Mugurel Flutur, candidatul Partidului Național Liberal – Filiala Botoșani, lansează astăzi Platforma – Program a candidaturii pentru un mandat de primar al municipiului Botoșani....