Protest spontan într-o instituție din Botoșani, angajații au întrerupt lucrul! (Foto)

În această dimineață, angajații unei instituții din Botoșani au declanșat un protest spontan împotriva discriminării salariale, prin întreruperea activității pentru o perioadă de câteva ore.

Protest spontan într-o instituție din Botoșani, angajații au întrerupt lucrul! (Foto)

Nemulțumirea angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani este legată de faptul că procedura de avizare a proiectului de Lege PL-x nr. 67/2024, privind aprobarea OUG nr. 128*) din 28 decembrie 2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară este mult întârziată în comisiile de specialitate.

 

În prezent, din cele 7 avize necesare, proiectul mai necesită doar avizul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, pentru a putea fi depus la Comisia pentru buget, finanțe și bănci și Comisia pentru muncă și protecție socială în vederea depunerii rapoartelor pentru votul în plenul Camerei Deputaților. Termenul pentru depunerea raportului - 19.03.2023 a fost depășit.

”Precizăm faptul că OUG 128/2023 nu a inclus și sectorul de activitate bugetară care vizează domeniul protecției mediului, ceea ce a condus la apariția unor diferențe salariale față de alte sectoare de activitate bugetară”, transmit organizatorii protestului de la APM Botoșani.

Angajații APM Botoșani cer alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor instituții județene.

”Menționăm faptul că, în prezent, angajații Agenției de Protecția Mediului Botoșani sunt afectați de discriminările salariale, de salariile mici comparativ cu volumul mare de muncă, de personalul insuficient, de echipamentele folosite uzate moral și fizic și sunt pregătiți ca în cazul neadoptării PLX 67/2024 în Camera Deputaților, să inițieze formele de protest prevăzute de normele legale în vigoare”, este mesajul protestatarilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune: Județul Botoșani are încă un tezaur uman viu!

Joi, 20 Iunie 2024
189

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani vine cu vești bune pentru județul Botoșani: încă un tezaur uman viu se alătură „port...

Comercianții din piețe vor fi obligați să accepte și plata cu cardul, ce amenzi riscă în caz contrar!

Joi, 20 Iunie 2024
150

Din 16 iunie, firmele, PFA-urile și întreprinderile individuale sunt nevoite să ofere clienților posibilitatea de a plăti online pentru bunurile și serviciile achiziționate.Prin aceast...

Bătaie de pomină pe terasa unui bar din Botoșani, victima a plecat fără bani și bătută!

Joi, 20 Iunie 2024
1397

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui t&acir...