Protest spontan într-o instituție din Botoșani, angajații au întrerupt lucrul! (Foto)

În această dimineață, angajații unei instituții din Botoșani au declanșat un protest spontan împotriva discriminării salariale, prin întreruperea activității pentru o perioadă de câteva ore.

Protest spontan într-o instituție din Botoșani, angajații au întrerupt lucrul! (Foto)

Nemulțumirea angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani este legată de faptul că procedura de avizare a proiectului de Lege PL-x nr. 67/2024, privind aprobarea OUG nr. 128*) din 28 decembrie 2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară este mult întârziată în comisiile de specialitate.

 

În prezent, din cele 7 avize necesare, proiectul mai necesită doar avizul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, pentru a putea fi depus la Comisia pentru buget, finanțe și bănci și Comisia pentru muncă și protecție socială în vederea depunerii rapoartelor pentru votul în plenul Camerei Deputaților. Termenul pentru depunerea raportului - 19.03.2023 a fost depășit.

”Precizăm faptul că OUG 128/2023 nu a inclus și sectorul de activitate bugetară care vizează domeniul protecției mediului, ceea ce a condus la apariția unor diferențe salariale față de alte sectoare de activitate bugetară”, transmit organizatorii protestului de la APM Botoșani.

Angajații APM Botoșani cer alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor instituții județene.

”Menționăm faptul că, în prezent, angajații Agenției de Protecția Mediului Botoșani sunt afectați de discriminările salariale, de salariile mici comparativ cu volumul mare de muncă, de personalul insuficient, de echipamentele folosite uzate moral și fizic și sunt pregătiți ca în cazul neadoptării PLX 67/2024 în Camera Deputaților, să inițieze formele de protest prevăzute de normele legale în vigoare”, este mesajul protestatarilor.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
779

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
301

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...