Lucrări de 400.000 de lei la Elena Doamna pentru cazarea medicilor rezidenţi

Lucrări de 400.000 de lei la Elena Doamna pentru cazarea medicilor rezidenţi
Spaţii de cazare avem, mai aşteptăm medicii! Spitalul Judeţean "Mavromati" poate demara lucrările de igienizare şi recompartimentare a imobilului care a găzduit Centrul de Plasament "Elena Doamna", folosit până în toamnă de Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Şi asta după ce în şedinţa ordinară de joi, consilierii judeţeni au aprobat trecerea imobilului din administrarea Direcţiei în a Spitalului Judeţean, "pentru utilizarea spaţiului ca locuinţe pentru medicii rezidenţi", după cum se arată în proiectul de hotărâre a CJ. Practic, spitalului i se dă în administrare clădirea cu parter şi etaj plus centrala termică pe gaz şi terenul din jur, în suprafaţă de 1.143 de metri pătraţi.

Spitalul Judeţean s-a angajat ca în bugetul pe acest an să prevadă, la secţiunea "alte cheltuieli de investiţii" suma de 400.000 de lei pentru a face reparaţiile necesare şi recompartimentarea imobilului. Oferirea de locuinţe este una din facilităţile cu care unitatea sanitară intenţionează să atragă la Botoşani medici rezidenţi, în vederea ocupării posturilor vacante sau care vor fi vacantate în perioada următoare.

Centrul de Plasament "Elena Doamna" a fost închis în toamna trecută, după ce 27 de copii şi adolescenţi interni au fost mutaţi în complexurile de apartamente din Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta