Deţinuţii din Penitenciarul Botoşani au făcut rând la consultaţii medicale!

Deţinuţii din Penitenciarul Botoşani au făcut rând la consultaţii medicale!
În jur de 20 de consultaţii per deţinut pe an: la acest număr se ridică consultaţiile medicale asigurate deţinuţilor aflaţi în custodia Penitenciarului Botoşani, după cum arată raportul de activitate pe anul trecut.

Potrivit documentului, unitatea de detenţie custodiază 1.061 de persoane private de libertate. În 2015, acestora li s-au acordat 20.273 consultaţii, la care se adaugă 42.468 de tratamente şi manopere de mică chirurgie.

Pe de altă parte, 334 de deţinuţi botoşăneni au fost internaţi în spitale din reţeaua Ministerului Justiţiei iar alţi 55 au ajuns în spitalele din reţeaua Ministerului Sănătăţii. 57 de deţinuţi au fost trataţi în infirmeria Penitenciarului, pentru afecţiuni acute şi afecţiuni cronice acutizate.

Pe de altă parte, 1.290 de prezentări ale deţinuţilor au fost înregistrate în Policlinica Spitalului Judeţean Mavromati, unde aceştia au fost consultaţi de medicii deţinuţi. Mai mult, au fost asistate medical 42 de persoane private de libertate aflate în refuz de hrană, protestul acestora durând cumulat 153 de zile.

"Avem în evidenţa cabinetului medical în medie un număr de 250 de bolnavi cronici pe care îi dispensarizăm, le asigurăm regimuri igieno-dietetice şi medicaţie specifică, recomandată de medicii specialişti. Pe lângă administrarea de medicamente din punctul farmaceutic al unităţii, s-au întocmit un număr de 6.019 reţete compensate, gratuite sau reţete plătite din fondurile unităţii. De asemenea, au avut loc 98 de autoagresiuni sau agresiuni între persoanele private de libertate. Cele care au necesitat investigaţii suplimentare au fost prezentate la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar pentru cei care au primit recomandare de internare în Spital Penitenciar s-a efectuat solicitare de internare", se arată în raportul Penitenciarului.

În luna decembrie 2015 un deţinut a decedat în Spitalul judeţean, el fiind diagnosticat de mai mult timp cu o boală cronică.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
41

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
846

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
395

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...