HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioșii s-au rugat pentru vii și pentru morți, pentru sănătate și pace.

Forfota pe străzile din oraș a început cu jumătate de oră înainte de miezul nopții. Cu lumânări în mâini, cu coșuri de bucate care urmează să fie sfințite, copii și tineri, bătrâni și preoți laolaltă s-au reîntâlnit din nou și au cântat împreună Hristos a Înviat!

După săptămâni de post, în care s-au rugat, au iertat, s-au spovedit și au primit sfânta împărtășanie, oamenii au venit să se primenească în Înviere.

Credincioșii au primit Lumina, apoi au ascultat răbdători Sfânta Liturghie.

Mulți botoșăneni au mers în cimitir, pentru a aprinde lumânări la căpătâiul celor adormiți.

Învierea este drum nou şi înnoitor! Hristos este Calea, Adevărul şi Viaţa.  ”…credem c-a înviat în inimele sincere cari s-au jertfit pentru învăţătura lui, credem c-a înviat pentru cei drepţi şi buni, al căror număr mic este”, spunea marele poet Mihai Eminescu.

Echipa Știri.Botoșani.Ro vă urează ca Lumina Sfântă a Învierii să vă aducă în suflete liniște, să fiți sănătoși și să fiți unii altora bucurie și alinare!

HRISTOS A ÎNVIAT!

Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani










Biserica ”Sfânta Ecaterina” din municipiul Botoșani















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
1

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
10

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...