Săracii judeţului nu mai primesc alimente de la Uniunea Europeană înainte de sărbători

Săracii judeţului nu mai primesc alimente de la Uniunea Europeană înainte de sărbători
Beneficiarii din judeţul Botoşani ai Programului Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate nu vor mai primi pachetele cu alimente înaintea sărbătorilor de iarnă, aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori.

Abia la sfârşitul lunii octombrie autoritatea contractantă, Ministerul Fondurilor Europene, a publicat contractul de atribuire în vederea furnizării alimentelor, în prezent aşteptându-se listele reactualizate din teritoriu.

“Noi le-am solicitat celor din teritoriu ca până pe data de 18 noiembrie să actualizeze listele de date. Listele actualizate vor fi verificate şi transmise Ministerului, urmând să vină ajutoarele începând cu luna ianuarie", a declarat subprefectul Elena Coşman.

Totodată, primăriile vor trebui să transmită şi lista cu spaţiile în care vor fi depozitate pachetele de la Uniunea Europeană.

Prin introducerea unor categorii noi de beneficiari, Guvernul a mărit numărul botoşănenilor care vor avea dreptul la ajutoarele alimentare acordate prin Programul Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate 2015.  Astfel, cutiile cu alimente oferite pentru anul 2014 au ajuns la 87.000 de botoşăneni, iar de noua serie de ajutoare vor beneficia aproximativ 106.000 de locuitori ai judeţului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
17

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
701

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
95

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...