Volkswagen pregateste o decizie fara precedent: Ar putea cumpara inapoi de la clienti unele masini cu probleme

Volkswagen pregateste o decizie fara precedent: Ar putea cumpara inapoi de la clienti unele masini cu probleme
Grupul Volkswagen pregateste o decizie fara precedent in industria auto, urmand a cumpara inapoi de la clienti o parte din autoturismele implicate in scandalul emisiilor de CO2 prea mari.

Potrivit britanicilor de la Autocar, aceasta masura ar urma sa fie luata de nemti doar in anumite conditii, daca nivelul emisiilor de dioxid de carbon va depasi un anumit prag.

Sursa citata scrie ca Volkswagen va efectua propriile teste in cazul autoturismelor cu probleme, iar, daca nivelul emisiilor de CO2 va fi mai mare decat cel declarat cu peste 10%, proprietarii vor primi ocazia de a renunta la masinile cumparate.

"Trebuie sa luam in considerare faptul ca este posibil ca oamenii sa isi doreasca sa renunte la masini. Dupa ce vom avea rezultatele testelor, am putea avea clienti care vor spune: Vreau sa va dau masina inapoi, pentru ca mi-ati oferit date gresite", a precizat un purtator de cuvant al Volkswagen, conform ziare.com.

Nu se stie deocamdata ce suma le va oferi compania germana celor care vor dori sa renunte la autoturismele cu probleme, insa se estimeaza ca nu se va depasi nivelul pietei.

43.000 de masini comercializate sub marcile Grupului Volkswagen ar avea un nivel de emisii al CO2 mult mai mare decat cel declarat oficial si ar fi cele vizate de aceasta masura. Acestea sunt insa doar ultima parte a scandalului urias in care este implicata compania germana.

Alte 800.000 de autoturisme ale Volkswagen ar avea un nivel de emisii de dioxid de carbon si consumul "subestimate", iar alte cateva milioane de masini diesel sunt implicate in scandalul legat de fraudarea testelor de noxe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
7

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
18

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
76

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...