Documente ridicate în urma percheziţiilor DNA de marţi!

Documente ridicate în urma percheziţiilor DNA de marţi!
Perchezițiile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de marţi, care au avut avut ramificaţii şi la Botoşani, au vizat birourile președintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ștef, a vicepreședintelui CJ Satu Mare, Mircea Govor, dar și mai multe Direcții din cadrul Consiliului Județean Satu Mare. Totodată, procurorii au descins la mai multe firme și acasă la persoane fizice, inclusiv la domiciliul lui Mircea Govor.

Perchezițiile la Consiliul Județean Satu Mare s-au încheiat în jurul orei 12,00. Asta după ce toată dimineața procurorii DNA au ridicat acte de la birourile din Botoșani și comuna sătmăreană Odoreu ale firmei Tehnic Asist, sediul Nord-Vest TV și al Gazetei de Nord-Vest, birourile Serviciului Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din Judeţul Satu Mare,  din sediul PSD Satu Mare, ANAF București, firme din Ilfov și de la mai multe persoane fizice. Anchetatorii vizează modul în care au fost atribuite contracte de achiziții firmei Tehnic Asist Botoșani și modul în care a fost finanțat trustul de presă.

După aproape două ore petrecute în Consiliul Județean, Mircea Govor a ieșit însoțit de avocat și, la insistențele presei, a făcut o scurtă declarație.

"Ce să zic? Vreți să facem din asta un tam tam? N-am părere. Ce părere? Instituțiile statului își fac treaba și cu asta basta. Ce să fac? A fost o percheziție în birou la mine. S-a luat un singur document și cu asta basta", a răspuns Mircea Govor jurnaliștilor.

Întrebat mai departe ce i s-a cerut în legătură cu firma Tehnic Asist, Mircea Govor a răspuns:
 
"Nimic. Nu mi s-a spus nimic. Absolut, chiar nu am discutat problemele astea", a spus Govor.

Sursa: Vocea Transilvaniei


Până la această oră, procurorii DNA nu au oferit informaţii suplimentare legate de acţiunea de marţi.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Oradea, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2010 - 2015.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
22

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
22

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
28

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...