Ce spun finanțiștii de la Botoșani, după anularea majorărilor salariale din sistem!

Ce spun finanțiștii de la Botoșani, după anularea majorărilor salariale din sistem!
Li s-a tăiat o zi de muncă, dar sunt mulțumiți că au reușit să își facă dreptate, după ce au fost "uitați" de Guvern la ultimele majorări salariale. "Am obținut o victorie!". Asta spun angajații Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani care au declanșat, marți, un protest spontan, după ce Guvernul a majorat doar salariile funcționarilor din aparatul central, nu şi pe cele ale angajaţilor din administraţiile financiare judeţene.

După ce aceeași decizie au luat-o și funcționarii de la administrațiile din țară, care au refuzat să îşi desfășoare activitatea, Guvernul a abrogat articolul care prevedea creșterea lefurilor pentru cei din Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

Angajații din teritoriu spun că salariile la nivelul ANAF nu au mai fost majorate de cinci ani, iar dacă s-ar calcula numai inflația din acești ani creșterile ar trebui să fie undeva între 20 si 30%.

“Este o victorie a noastră pentru că nu am permis să se majoreze salariile discreționar. S-a dat o ordonanta pe sub usa, intr-o noapte, o spaga prin lege, pentru cei din aparatul central care nu fac decat sa centralizeze situatiile din tară", a spus unul dintre angajații Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

Andrei Paramanov, liderul sindical din cadrul AJFP Botoșani, susține că victoria ar fi completă dacă și-ar da demisia cei care au făcut “gafa" de a majora salariile doar pentru o parte din angajații din sistem.

Finanțiștii de la Botoșani nu au mai reluat, marți, activitatea. Cât privește ziua de miercuri, deocamdată nu a fost luată vreo decizie, urmând a fi purtată o discuție cu liderii sindicali de la centru. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
16

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
36

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
89

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...