Alături de botoşăneanul pompier Iulian Rotariu, de bucureşteanul Radu Preda (născut în Botoşani), de sufletistul maratonist Victor Vlad (Bucureşti), un alt mare maratonist a anunţat că va alerga pe distanţa Sofia-Bucureşti, în cadrul competiţiei 1000km Balkan Charity Challenge, pentru copiii din Botoşani.
Este vorba despre olandezul Pieter Wessel, consultant financiar şi un pasionat maratonist, dar şi un obişnuit al alergărilor în scopuri caritabile.

"Cu toată inima vă cer şi vă încurajez să donaţi", spune Pieter Wessel, care va alerga pentru proiectul copiilor botoşăneni, denumit pe site-ul competiţiei "AUTISM BOTOŞANI".
Pentru a dona, intraţi pe pagina lui Pieter Wessel, de pe site-ul competiţiei 1000km Balkan Charity Challenge.
De asemenea, se pot face donaţii şi pe paginile celorlalţi trei alergători (click pe link):



Visul copiilor cu autism din Botoşani este realizarea unei camere multisenzoriale!
PENTRU DONAŢII AICI!
Terapia senzorială este una dintre terapiile standard recomandate de furnizorii naționali și internaționali de sănătate și educație pentru copiii cu dizabilități / tulburari senzoriale. Terapiile senzoriale ajuta copiii cu întârzieri în dezvoltare și dizabilități senzoriale (ca și cele din spectru autist) să-și dezvolte inteligența, abilitățile sociale și autonomia personala. Singura modalitate de a pune în aplicare terapia senzoriala este crearea unui mediu senzorial. Scopul acestui proiect este de a finanța amenajarea unui spațiu multisenzorial, o camera care să fie pusă la dispoziția Centrului TSA (Centrul de Asistență Specializată pentru Copilul cu TSA) din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități SF. Spiridon aflat în structura DGASPC Botoșani, respectiv APCA Botoșani.
Aceasta camera va oferi un mediu propice aplicării / punerii în practică a terapiei semzoriale pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectru autist, întârzieri psihomotorii și alte dizabilități senzoriale (orbire, surzenie, sindromul Down, paralizie cerebrala etc.). Camera senzorială va integra culorile, stimulii olfactivi, sunetul, lumina, materiale cu diferite texturi și obiecte tactile în vederea producerii stimulării senzoriale. În prezent terapia ocupațional-senzorială este singura care lipsește din veriga metodele de terapie disponibile la Botoșani furnizându-se doar următoarele terapii: terapia comportamentală individuală, terapia de grup, terapia tulburărilor de limbaj / vorbirii, terapia prin artă, terapia prin muzică, ergoterapie, terapia prin joc, activități sociale.