Ce spun finanțiștii de la Botoșani, după anularea majorărilor salariale din sistem!

Ce spun finanțiștii de la Botoșani, după anularea majorărilor salariale din sistem!
Li s-a tăiat o zi de muncă, dar sunt mulțumiți că au reușit să își facă dreptate, după ce au fost "uitați" de Guvern la ultimele majorări salariale. "Am obținut o victorie!". Asta spun angajații Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani care au declanșat, marți, un protest spontan, după ce Guvernul a majorat doar salariile funcționarilor din aparatul central, nu şi pe cele ale angajaţilor din administraţiile financiare judeţene.

După ce aceeași decizie au luat-o și funcționarii de la administrațiile din țară, care au refuzat să îşi desfășoare activitatea, Guvernul a abrogat articolul care prevedea creșterea lefurilor pentru cei din Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

Angajații din teritoriu spun că salariile la nivelul ANAF nu au mai fost majorate de cinci ani, iar dacă s-ar calcula numai inflația din acești ani creșterile ar trebui să fie undeva între 20 si 30%.

“Este o victorie a noastră pentru că nu am permis să se majoreze salariile discreționar. S-a dat o ordonanta pe sub usa, intr-o noapte, o spaga prin lege, pentru cei din aparatul central care nu fac decat sa centralizeze situatiile din tară", a spus unul dintre angajații Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

Andrei Paramanov, liderul sindical din cadrul AJFP Botoșani, susține că victoria ar fi completă dacă și-ar da demisia cei care au făcut “gafa" de a majora salariile doar pentru o parte din angajații din sistem.

Finanțiștii de la Botoșani nu au mai reluat, marți, activitatea. Cât privește ziua de miercuri, deocamdată nu a fost luată vreo decizie, urmând a fi purtată o discuție cu liderii sindicali de la centru. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
101

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
432

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
161

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...