Un maratonist olandez intră în cursă pentru cauza copiilor cu autism din Botoşani!

Un maratonist olandez intră în cursă pentru cauza copiilor cu autism din Botoşani!

 PIETER WESSEL  

Visul copiilor cu autism din Botoşani, de a avea acces la un tratament cât mai adecvat şi mai perfomant prin realizarea unei camere multisenzoriale, îi impresionează pe sportivii din România, dar şi pe cei din afara ţării!

Alături de botoşăneanul pompier Iulian Rotariu, de bucureşteanul Radu Preda (născut în Botoşani), de sufletistul maratonist Victor Vlad (Bucureşti), un alt mare maratonist a anunţat că va alerga pe distanţa Sofia-Bucureşti, în cadrul competiţiei 1000km Balkan Charity Challenge, pentru copiii din Botoşani.

Este vorba despre olandezul Pieter Wessel, consultant financiar şi un pasionat maratonist, dar şi un obişnuit al alergărilor în scopuri caritabile.

Pieter Wessel dedică această cursă fiului său mai mic, Alex, pentru curajul său de a fi special şi pentru curajul său de a se integra. "M-a făcut să realizez cât de important este să primeşti ajutor la timp şi că mulţi copii aflaţi în aceeaşi situaţie nu au aceleaşi şanse ca el", spune Pieter Wessel, care recunoaşte, totodată, că la baza acestei lupte stă soţia sa, Andreea, cea care este "izvorul bunei dezvoltări a lui Alex".

"Cu toată inima vă cer şi vă încurajez să donaţi", spune Pieter Wessel, care va alerga pentru proiectul copiilor botoşăneni, denumit pe site-ul competiţiei "AUTISM BOTOŞANI". 

Pentru a dona, intraţi pe pagina lui Pieter Wessel, de pe site-ul competiţiei 1000km Balkan Charity Challenge.

De asemenea, se pot face donaţii şi pe paginile celorlalţi trei alergători (click pe link):

PAGINA LUI IULIAN ROTARIU pentru donaţii: "Cu o pereche de adidasi potriviti poti cuceri lumea! Orice vis poate deveni realitate, daca stii sa crezi in tine, in oameni si in sansa unica pe care viata ti-o ofera! DAR NUMAI  IMPREUNA, UNITI, putem construi cea mai frumoasa camera din lume pentru copiii nostri cu dizabilitati/tulburari senzoriale (tulburari din spectru autist, orbire, surzenie, sindrom Down, paralizie cerebrala). Camera senzorială va integra culorile, stimulii olfactivi, sunetul, lumina, materiale cu diferite texturi și obiecte tactile în vederea producerii stimulării senzoriale. Noi,indraznim a avea curajul de a incepe aceasta constructie. "Curajul nu este atunci cand ai puterea de a merge mai departe, este atunci cand mergi mai departe desi nu ai putere!", cum bine spunea Napoleon Bonaparte. Cu imbratisari, Iulian".

PAGINA LUI RADU PREDA pentru donaţii: "Este prima data cand alerg pentru Botosani, orasul meu de suflet, mai precis pentru Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism din Judetul Botosani. Le-am cunoscut pe reprezentantele fundatiei, doua mame ai caror copii vad lumea altfel decat cei din jur. Sunt femei puternice, care au transformat durerea de mama in motivatia si energia de a ajuta 32 de copiii sa se indrepte catre o viata normala. Avem atatea de invatat din ce au facut si din planurile pe care le au pentru viitor! Putem impreuna sa sprijinim Fundatia pentru a da o sansa copiilor cu autism si familiilor lor. În Botosani sunt foarte multi copii cu autism din tara, aproximativ 450".

PAGINA LUI VICTOR VLAD pentru donaţii: "Particip la ediția din acest an cu gandul la copiii diagnosticați cu autism, întârzieri psihomotorii și dizabilități senzoriale. Îmi doresc ca viața lor să se schimbe, să poată alerga alături de noi și să se bucure de cei din jurul lor. Și ca părinții lor să fie fericiți, așa cum eu sunt un tată fericit al unui copil sănătos. Le putem oferi o șansă copiilor cu dizabilități ajutând Asociația Parinților Copiilor cu Autism să doteze o camera multi senzorială si să completeze metodele de terapie disponibile in Botoșani".


Visul copiilor cu autism din Botoşani este realizarea unei camere multisenzoriale!

PENTRU DONAŢII AICI!

Terapia senzorială este una dintre terapiile standard recomandate de furnizorii naționali și internaționali de sănătate și educație pentru copiii cu dizabilități / tulburari senzoriale. Terapiile senzoriale ajuta copiii cu întârzieri în dezvoltare și dizabilități senzoriale (ca și cele din spectru autist) să-și dezvolte inteligența, abilitățile sociale și autonomia personala. Singura modalitate de a pune în aplicare terapia senzoriala este crearea unui mediu senzorial. Scopul acestui proiect este de a finanța amenajarea unui spațiu multisenzorial, o camera care să fie pusă la dispoziția  Centrului TSA (Centrul de Asistență Specializată pentru Copilul cu TSA) din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități SF. Spiridon aflat în structura DGASPC Botoșani, respectiv APCA Botoșani.

Aceasta camera‎ va oferi un mediu propice aplicării / punerii în practică a terapiei semzoriale pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectru autist, întârzieri psihomotorii și alte dizabilități senzoriale (orbire, surzenie, sindromul Down, paralizie cerebrala etc.). Camera senzorială va integra culorile, stimulii olfactivi, sunetul, lumina, materiale cu diferite texturi și obiecte tactile în vederea producerii stimulării senzoriale. În prezent terapia ocupațional-senzorială este singura care lipsește din veriga metodele de terapie disponibile la Botoșani furnizându-se doar următoarele terapii: terapia comportamentală individuală, terapia de grup, terapia tulburărilor de limbaj / vorbirii, terapia prin artă, terapia prin muzică, ergoterapie, terapia prin joc, activități sociale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
57

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
135

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
714

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...