Prefectul cere măsuri pentru protejarea populaţiei de efectele caniculei!

 Prefectul cere măsuri pentru protejarea populaţiei de efectele caniculei!
Prefectul Costică Macaleţi a solicitat luni luarea unor măsuri menite să atenueze efectele caniculei asupra segmentelor vulnerabile ale populaţiei.

Medicii de familie, specialiştii în sănătate publică şi primarii au fost atenţionaţi să amenajeze spaţii de prim ajutor, dotate cu apă şi aer condiţionat. Medicii veterinari şi comisarii pentru protecţia consumatorilor vor trebui să verifice în mod special alimentele uşor alterabile, iar Serviciul de Ambulanţă a fost solicitat să-şi adapteze programul de lucru în funcţie de aşteptata creştere a numărului de apelări.

Serviciile publice deconcentrate care au puncte de lucru în judeţ, precum şcolile Poşta, Direcţia Silvică vor putea, de asemenea, să amenajeze puncte de prim ajutor, pentru a veni în întâmpinarea populaţiei.

E.ON-ului i s-a solicitat promptitudine în acţiunile de remediere a reţelelor ce vor avea, cel mai probabil, de suferit din cauza temperaturilor ridicate, măsurile fiind comunicate de prefect  în cadrul unei videconferinţe cu primul-ministru interimar Gabriel Oprea.

În acest context membrii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au aflat şi o serie de veşti îngrijorătoare. Astfel, după canicula din următoarele trei zile, seara de joi va putea aduce furtuni de intensitate mare în zona Botoşaniului. În plus, în următoarele 30 de zile se anunţă temperaturi, în orele amiezii, de cca 30 de grade Celsius, ceea ce va duce, cel mai probabil, la o secetă extremă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
273

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
321

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
256

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...