Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

Bursa Locurilor de Muncă este una dintre cele mai importante acțiuni implementate la nivel județean pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și pentru agenții economici.

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pentru a participa la interviuri în perioada următoare și 74 au fost selectați în vederea angajării.

Au participat la acest eveniment un număr total de 40 agenți economici care au pus la dispoziție 471 locuri de muncă vacante pecum și reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga”, Centrul Militar Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „General de brigadă Tudor Luchian”, care au oferit sprijin și informații persoanelor care doresc să urmeze o carieră în aceste structuri.

Din numărul total de 665 participanţi: 500 au fost persoane în căutarea unui loc de muncă, 120 tineri viitori absolvenţi din clasele terminale şi 45 tineri instituţionalizaţi în centrele de plasament.

Dialogul direct dintre cerere și ofertă pe piața muncii a avut ca rezultat:

-           selectarea în vederea ocupării unui număr total de 135 persoane;

-           selectarea în vederea angajării a unui număr total de 74 persoane .

Considerăm că obiectivul principal al aceste acțiuni și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați, dialog soldat cu selecții pentru angajare şi participare la probe de lucru precum și facilitarea unui canal de comunicare între reprezentanții instituțiile publice de aparare și ordine publică care să conducă la stabilirea unui traseu educațional și profesional pentru viitorii absolvenţi”, a declarat Anca Apăvăloaie, director executiv AJOFM.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune: Județul Botoșani are încă un tezaur uman viu!

Joi, 20 Iunie 2024
190

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani vine cu vești bune pentru județul Botoșani: încă un tezaur uman viu se alătură „port...

Comercianții din piețe vor fi obligați să accepte și plata cu cardul, ce amenzi riscă în caz contrar!

Joi, 20 Iunie 2024
150

Din 16 iunie, firmele, PFA-urile și întreprinderile individuale sunt nevoite să ofere clienților posibilitatea de a plăti online pentru bunurile și serviciile achiziționate.Prin aceast...

Bătaie de pomină pe terasa unui bar din Botoșani, victima a plecat fără bani și bătută!

Joi, 20 Iunie 2024
1398

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui t&acir...