Președintele CJ, despre lefurile de la Spitalul Mavromati: Sunt salarii de top la nivelul județului Botoșani

Președintele CJ, despre lefurile de la Spitalul Mavromati: Sunt salarii de top la nivelul județului Botoșani
Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, susține că planul de restructurare și de reorganizare la nivelul Spitalului Județean va fi pus în aplicare și se așteaptă ca sindicatele să respecte ceea ce s-a discutat pe această temă cu conducerea spitalului.

Chiar dacă anul acesta contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate este mai mare, șeful CJ spune că nu toți banii trebuie "tocați" pe salarii, făcând o comparație cu alte județe.

Dacă la Botoșani, mai bine de 80% din bugetul spitalului merge pentru plata salariilor, la alte spitale din țară acest procent este sub 70, chiar 60%.

"Vom pune în aplicare planul de restructurare. Îi îndemn pe cei de la sindicat să se țină de cuvânt, pentru că noi ne vom ține de cuvânt la nivelul Consiliului Județean și ce am propus în discuția cu dumnealor vom îndeplini. Să se țină de cuvânt și să accepte acel program de restructurare. Au avut trei-patru runde de discuții cu managementul spitalului. Contractul de finanțare cu Casa este mai mare cu vreo 800.000 de lei pe lună. Dumnealor gândesc că banii ăia ar trebui să rezolve problemele salariale  și nu de restructurare", a spus Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean.

Potrivit acestuia, media salariilor la Spitalul Mavromati este 2.000 de lei.

"Este un salariu de top la nivelul județului Botoșani", a conchis Sorescu.

 

Spune-ne opinia ta