Comisia Juridică dă aviz negativ în cazul lui Victor Ponta. "Scoatem 100.000 de oameni în stradă. Nu poți da foc țării!"

Comisia Juridică dă aviz negativ în cazul lui Victor Ponta. "Scoatem 100.000 de oameni în stradă. Nu poți da foc țării!"
Comisia Juridică a recomandat respingerea cererii DNA privind încuviinţarea urmăririi penale în cazul Ponta. Dintre 26 de deputaţi jurişti, 7 au fost "pentru", unul s-a abţinut, iar 18 au fost împotriva cererii DNA.

Premierul Victor Ponta a criticat mișcările de stradă care l-au contestat în ultimele zile și a avertizat că PSD poate scoate în stradă 100.000 de oameni.
 
"Stimați colegi, vreau să le mulțumesc partenerilor de coaliție, domnului Oprea, domnului Constantin, domnului Tăriceanu, că sunt aici. Vreau să vă supun atenției 3 lucruri. Vreau să stabilim dacă există în continuare, dorința de a continua o guvernare bună și de a spune foarte clar: vrem să trăim într-o țară în care guvernele nu se se schimbă decât pe cale legală și constituțională, adică prin alegeri sau prin vot în Parlament. Nu prin acțiunea unor procurori, nu prin alte metode, care reprezintă lovituri de stat dacă s-ar aplica, ci doar prin acțiuni constituționale(...)  Vineri vom avea moţiune şi vom vedea dacă există o altă majoritate. Este clar că nu există. Vreau să vă rog să facem un apel la responsabilitate către PDL şi PNL. Lucrurile nu se tranşează în stradă, cu forţa. Au spus că ies în stradă cu 1.000 de oameni. Noi putem să venim cu 10.000. Dacă ei vor veni cu 10.000, noi aducem 100.000. Nu poţi să dai foc ţării. O să ne adresăm Procurorului General. O să-i declare suspecţi şi o să îi cerceteze. O să fie ca la mine. Vă cer sprijinul pentru guvernul care a făcut multe lucruri bune. La ora 16.00 mă prezint, sunt audiat de colegii mei, dânșii fac un raport și mâine vreau să fie votul în plen. Nu e bine nici pentru Parlament, nici pentru Guvern să tragem cumva de timp. Au fost de acord absolut toți, a fost unanimitate, la ora 16.00 mă prezint aici", a spus Victor Ponta, conform Realitatea.net.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
286

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
429

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
565

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...