Tot mai multe botoşănence devin şoferi profesionişti pentru a lucra pe TIR sau autocar!

Tot mai multe botoşănence devin şoferi profesionişti pentru a lucra pe TIR sau autocar!
Nevoia le determină pe tot mai multe botoşănence să devină şoferi profesionişti şi după de dobândesc această categorie lucrează cot la cot cu bărbaţii pe TIR-uri sau pe maşini de transport persoane.

Numai anul acesta, peste 100 de botoşănence au susţinut examenul în vederea obţinerii categoriei pentru profesionişti, multe dintre acestea plecând la muncă în străinătate.

Potrivit lui Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului Permise şi Înmatricularea Vehiculelor, anul acesta au fost 1.376 de candidaţi examinaţi pentru prima dată, în vederea obţinerii permisului de conducere, dintre aceştia 500 find pentru categoriile C, CE, D.

“40% dintre candidaţi sunt pentru categoria profesionistă. Sunt foarte multe femei care dau pentru categoria C, CE pentru transport persoane sau transport marfă", a precizat Dănuţ Ciubotaru.

Din totalul candidaţilor examinaţi anul acesta, la teorie 53,92% este procentul de promovare, iar la proba traseu este de 86,96%.

“Se menţin aceleaşi procente de admişi cam de 15 ani. Ele sunt uşor crescător în perioada de vară când vin studenţii şi elevii", a mai menţionat şeful Serviciului Permise şi Înmatricularea Vehiculelor.

 

Spune-ne opinia ta