Castigatorii la Loteria bonurilor fiscale vor trebui sa depuna la ANAF o cerere pentru revendicarea premiului

Castigatorii la Loteria bonurilor fiscale vor trebui sa depuna la ANAF o cerere pentru revendicarea premiului
Castigatorii la Loteria bonurilor fiscale vor trebui sa efectueze cateva formalitati pentru a putea intra in posesia premiului. Mai exact, ei vor trebui sa faca un drum pana la Fisc pentru a depune trei documente, printre care se numara si o cerere de revendicare a premiului. Modelul cererii a fost aprobat printr-un act normativ care a intrat miercuri in vigoare.

Pe 13 aprilie, a doua zi de Paste, are loc prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, fondul de premiere de un milion de lei.

La aceasta extragere participa bonurile emise in perioada 2 februarie - 28 martie 2015.

Dispozitiile care stabilesc modul in care vor fi anuntati castigatorii au fost aprobate prin Ordinul MFP nr. 417/2015, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 240 din 8 aprilie 2015 si care a intrat in vigoare la aceeasi data.

Astfel, in prima zi lucratoare ulterioara datei extragerii, adica pe 14 aprilie, Loteria Romana, organizatorul concursului, va comunica Ministerului Finantelor si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala rezultatul extragerii. La randul lor, cele doua institutii vor trebui sa publice pe paginile proprii de internet rezultatul extragerii timp de minimum 30 de zile.

Rezultatul extragerii va contine luna si ziua in care a fost emis bonul, precum si valoarea acestuia. Asa incat, cei care detin un bon pe care se regasesc luna, ziua si valoarea anuntate la extragere vor fi castigatori.
Mai departe, castigatorii vor trebui sa faca un drum pana la Fisc si sa depuna trei documente pentru a-si revendica premiul.

Concret, in termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, ei vor depune la orice unitate teritoriala a ANAF bonul fiscal castigator, in original, alaturi de copia actului de identitate sau a pasaportului si de o cerere. Modelul cererii este cuprins in Ordinul MFP nr. 417/2015 si il puteti consulta in fisierul atasat.

Castigatorii vor completa cererea cu datele lor de identificare (nume, prenume, cod numeric personal, adresa de domiciliu etc.).

In plus, ei vor trebui sa scrie in cerere numarul contului bancar in care le va fi virat premiul, precum si informatii despre bonul fiscal castigator.

La solicitarea titularului bonului fiscal, Fiscul va elibera o copie bonului cu mentiunea "conform cu originalul".

Cererile depuse la ANAF de castigatori, precum si bonurile fiscale vor fi inregistrate intr-o aplicatie informatica, urmand sa fie constituita "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale".

Mai departe, dupa expirarea termenului pentru revendicarea premiilor, Directia generala antifrauda fiscala, prin directiile regionale antifrauda fiscala, va verifica autenticitatea si realitatea bonurilor fiscale.

Apoi, va fi extrasa lista castigatorilor pe baza careia se va calcula valoarea unui premiu, adica fondul lunar de premiere se va imparti la numarul total al bonurilor fiscale castigatoare revendicate in termen, iar suma astfel obtinuta se va rotunji la leu in favoarea castigatorului.

Lista castigatorilor va fi publicata pe site-ul MFP si pe cel al ANAF, iar plata castigurilor va fi facuta de Ministerul Finantelor in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, informează Avocatnet.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
35

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
30

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
27

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...