Activitatea propusă de echipa Salvaţi Copiii şi susţinută de profesor psiholog, Ana Maria Atodirese (Școala Gimnazială Nr.12 Botoșani) și profesor psiholog Laura Daniela Gavrilaș (Școala Gimnazială Nr.17 Botoșani) s-a desfășurat în zilele de 08-09 aprilie 2015.
Scopul acesteia a fost ca participanţii să conştientizeze că fiecare interacţiune a lor cu mediul online contribuie la dezvoltarea Internetului. Totodată, atrage atenţia că fiecare utilizator este direct responsabil de comportamentul său şi că tinerii pot de fiecare dată să aleagă să participe în spaţiul virtual într-un mod constructiv pentru ei pe termen lung şi, în acelaşi timp, să devină un model pozitiv pentru ceilalţi. Sperăm ca activitatea să constituie un pas esenţial pentru asumarea responsabilităţii adoptării unei atitudini active şi susţinute care să aibă în vedere respectul pentru sine şi celălalt, dorinţa de permanentă educare şi grijă pentru siguranţă.
"Trăim într-o perioadă de revoluţie extraordinară a cunoaşterii prin extinderea folosirii Internetului de către tot mai multe persoane la nivel global. Acum, mai mult decât oricând altcândva în istorie, avem posibilitatea să ne exprimăm, să colaborăm, să transferăm şi să dezbatem idei, să ne dezvoltăm cunoscând şi învăţând din experienţele altora. Faptul că suntem participanţi activi la crearea conţinutului online este o oportunitate fantastică şi, în acelaşi timp, o responsabilitate foarte mare faţă de noi şi faţă de ceilalţi. La fiecare conectare facem alegeri care lasă amprente asupra imaginii noastre online şi avem un impact semnificativ asupra celor cu care suntem conectaţi, direct sau indirect. Invităm fiecare tânăr să reflecteze asupra a ce vrea să lase în urma interacţiunii lui cu mediul online. Mulţumim Școlii Gimnaziale Nr.12 și Școlii Gimnaziale Nr. 17, Botoșani, pentru deschiderea de a se alătura iniţiativei lansate de echipa Salvaţi Copiii", declară Georgiana Roşculeţ, coordonator proiecte educaţionale Sigur.info.




