EXCLUSIV! El este botosaneanul care vrea sa cucereasca Dubaiul! Alexandru Corneschi alearga in Emiratele Arabe Unite! FOTO

EXCLUSIV! El este botosaneanul care vrea sa cucereasca Dubaiul! Alexandru Corneschi alearga in Emiratele Arabe Unite! FOTO
Atletul botosanean Alexandru Corneschi si-a implinit un vis, acela de a participa la o competitie extrem de apreciata de sportivii din intreaga lume, Standard Chartered Dubai Marathon 2015, ce are loc in Emiratele Arabe Unite.

Alexandru a ajuns la aceasta competitie dupa ce a intrat in primii 8 sportivi la Balcaniada din toamna anului 2014. Vor participa 32 de sportivi profesionisti, impartiti in 4 echipe, dar si cateva mii de sportivi amatori.

Nu vor lipsi nici sportivii consacrati deja, cum ar fi ethiopianul Kenenisa Bekele, triplu medaliat cu aur la Olimpiadele de la Atena si Beijing si castigator a 16 medalii de aur la Campionatele Mondiale. Recordul lui Bekele la cursa de 10 km este de 26:17.53 .

"Echipa noastra este formata din 3 romani, patru turci si un bulgar. Am avut Campionatul Balcanic in toamna si primii 8 sositi s-au calificat la acest concurs. Eu am fost pe pozitia a VIII-a. La cursa de 10 km voi participa cu inca trei echipe Oman, Qatar si Emiratele Arabe Unite", a declarat, pentru Stiri.Botosani.ro, Alexandru Corneschi.

Costurile acestei deplasari au fost suportate de seicul care a organizat concursul, insa doar pentru sportivii calificati din alte concursuri si pentru invitatii speciali.


Alexandru a facut deja cunostinta cu aerul din Dubai si se pregateste pentru cursa de 10 km, ce va avea loc vineri dimineata, la ora 07:15 ( 05:15 ora Romaniei).

Castigatorului cursei de 10 km va castiga 1.000 de euro, in timp ce sportivul clasat pe locul secund va primi 500 de euro.


Banii cei mai multi se vor da la cursa MARATON de 42 de km, acolo unde sunt inscrisi mii de sportivi. Castigatorul maratonului va pleca acasa cu aproape 50.000 de euro si premiile se vor da pana la sportivul clasat pe locul 10, care va primi aproximativ 2.000 de euro.

Alexandru Corneschi s-a născut pe 17 iulie 1991, în Botoşani, şi practică atletismul de 11 ani. A fost elev la Liceul Sportiv Botoşani, antrenat de prof. Daniela Iolanda Vieru, apoi a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii "Valahia" din Târgovişte, în prezent fiind în anul II de Master (Performanţă sportivă) la Universitatea Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau.

Citeste aici povestea lui Alexandru Corneschi: Wings for life! ALEXANDRU CORNESCHI va alerga într-o competiţie mondială pentru tatăl său, imobilizat în scaunul cu rotile!






 

 

Spune-ne opinia ta