Consiliul Judeţean aşteaptă bani de la Ministerul Dezvoltării pentru deschiderea de noi şantiere, pe drumurile judeţene

Consiliul Judeţean aşteaptă bani de la Ministerul Dezvoltării pentru deschiderea de noi şantiere, pe drumurile judeţene
Bugetul judeţului nu permite în acest an demararea unor investiţii noi pe drumurile judeţene. Şefii Consiliului Judeţean îşi pun speranţa în alocările promise de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locala.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, suma care ar urma să fie alocată judeţului Botoşani se ridică la 22 de milioane de lei.

Consiliul Judeţean va repartiza în acest an Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri  20 de milioane de lei, bani ce vor ajunge doar pentru reparaţii curente, sumă la care se adaugă alţi 10 milioane de lei, din excedentul bugetar pe anul 2014.

“Directorul de la Drumuri trebuie să vină să propună investiţii sau reparaţii curente în cursul anului. Aştept şi nişte repartizări de la Ministerul Dezvoltării ca să mai putem deschide nişte investiţii noi şi pe drumuri judeţene. Am înţeles că vom primi în jur de 22 de milioane de lei judeţul Botoşani. Vom vedea drumurile judeţene care nu sunt prinse în drumul strategic, care  nu sunt prinse pe fonduri europene, cum ar fi Ghireni-Coţuşca, Viişoara-Viişoara Mică, mai avem un drum judeţean care traversează Mileanca. Aşteptăm sumele să fie repartizate", a precizat Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean. 

 

Spune-ne opinia ta