Botoşănean trimis în judecată: A mituit poliţiştii de frontieră pentru a introduce în România ţigări!

Botoşănean trimis în judecată: A mituit poliţiştii de frontieră pentru a introduce în România ţigări!
I-a promis unui agent de poliţie de frontieră o sumă de bani, în vederea facilitării introducerii în ţară a unui autovehicul cu ţigări, iar în luna aprilie 2014, i-a promis unui ofiţer de poliţie de frontieră o sumă de bani în acelaşi scop.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Robert Gavriluţă, de 24 de ani, domiciliat în Darabani, judeţul Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de "dare de mită; colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia; conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat; conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere".

"S-a reţinut că, în luna martie 2014, inculpatul i-a promis unui agent de poliţie de frontieră o sumă de bani, în vederea facilitării introducerii în ţară a unui autovehicul cu ţigări, iar în luna aprilie 2014, i-a promis unui ofiţer de poliţie de frontieră o sumă de bani în acelaşi scop", afirmă surse judiciare.

În noaptea de 30.04./01.05.2014, inculpatul a preluat un număr de 65 colete, conţinând 32.470 pachete de ţigări, transportate ilegal de pe teritoriul unui stat vecin, după care a încărcat coletele într-un autovehicul neînmatriculat, care avea amplasate plăcuţe cu numere false şi pe care l-a condus pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

"Facem precizarea că sesizarea instanţei de judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie", se precizează pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
251

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
278

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1088

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...