Botoşăneni în pericol de executare silită, după ce au încasat ilegal ajutoare sociale! Vezi lista!

Botoşăneni în pericol de executare silită, după ce au încasat ilegal ajutoare sociale! Vezi lista!
Sute de botoșăneni sunt în pericol de executare silită din cauza debitelor pe care le înregistrează la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), după ce în urma unor controale s-a depistat că au încasat ilegal diverse ajutoare sociale.

Reprezentanții AJPIS au început deja să facă publică lista cu persoanele care înregistrează debite, după ce au fost notificate, dacă nu își vor achita datoriile, documentația urmând a fi transmisă la Administrația Județeană a Finanțelor Publice pentru punerea în aplicare a măsurilor legale, de recuperare a datoriilor.

"Am trimis notificări la fiecare debitor. E vorba de indemnizații, alocații de sprijin familial, ajutor social. Vom da la Finanțe pentru executare silită. De anul acesta, Curtea de Conturi a cerut să se aplice un articol din Legea finanțelor publice care zice să se calculeze penalități și majorări după caz la toate sumele care sunt datorate bugetului de stat. La fiecare debitor în parte, trebuie să calculăm de la momentul plății până la emiterea deciziei de debit trebuie să calculăm majorări de 0,04% pe zi, iar de la momentul emiterii deciziei trebuie să calcuăm și penalități", a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

Cei care înregistrează debite au posibilitate ca timp de șase luni, de la primirea deciziei de impunere, să le achite fără a li se calcula penalități și majorări.
În luna decembrie expiră termenul de șase luni pentru 478 de botoșăneni, aceștia urmând a fi executați silit dacă nu plătesc. Pentru alți aproximativ 1.500 de botoșăneni angajații AJPIS lucrează în prezent la deciziile de impunere.

"Majoritatea debitelor sunt la alocații de susținere a familiei. 436.750 lei era soldul la sfârșitul lunii mai. Ordonanța 44 le dă posibilitatea ca șase luni de zile de la momentul emiterii deciziei să plătească debitele fără să li se calculeze majorări și penalități", a mai precizat Tocariu.

VEZI aici lista

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
25

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
54

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
918

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...