Program pentru sprijinirea pensionarilor din municipiul Botoşani, anunţat în plină campanie electorală! Vezi câți bani va primi fiecare pensionar!

Program pentru sprijinirea pensionarilor din municipiul Botoşani, anunţat în plină campanie electorală! Vezi câți bani va primi fiecare pensionar!
În plină campanie electorală, Primăria Botoșani lansează un Program pentru sprijinirea pensionarilor din municipiu care au o pensie mai mică sau egală cu 700 de lei.

Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, programul se va numi "Respect pentru pensionari" și va fi implementat începând cu anul 2015. Fiecare pensionar va primi, anual, câte un tichet în valoare de 100 de lei, banii urmând a fi acordați semestrial, cel mai probabil 50 de lei la Paști, iar 50 de lei la Crăciun.

Cu aceste tichete, pensionarii vor putea achiziționa produse de la magazinele partenere afiliate acestui program.

Edilul-șef al municipiului a precizat că până acum nu a fost posibilă implementarea unui astfel de program pentru că nu au existat resursele bugetare necesare.

"De acest program vor beneficia aproximativ 10.000 de pensionari botoșăneni, după calculele noastre și din discuțiile avute cu Casa de Pensii. Cred că e nevoie de respect și recunoștință față de cei mai în vârstă, față de cei care au construit acest oraș. Dacă pentru alte categorii de vârstă avem toate celelalte proiecte și programe, proiectul Cornișa, modernizarea Stadionului, gala excelenței în educație, este nevoie să ne îndreptăm atenția și către cei mai în vârstă și am identificat acest proiect", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul a explicat și de unde provin fondurile pentru sprijinirea financiară a celor 10.000 de pensionari.

"Din economia făcută la energia electrică, prin scăderea prețului la achiziția energiei electrice, prin tranzacționarea acesteia la bursă am reușit să efectuăm o economie de aproximativ 200.000 de lei. Vorbim de economii de 400.000 de lei efectuate din creșterea perioadei de garanție la asfaltări și la marcaje, care au adus economii, și la economii desfășurarea altor licitații care ne-au condus la această sumă care ne permite în acest moment susținerea acestui program", a menționat Portariuc.

Proiectul va fi supus aprobării în Consiliul Local.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
39

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
28

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
32

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...