Vezi ce decizie s-a luat in legatura cu problema gunoiului menajer din judetul Botosani! FOTO

Vezi ce decizie s-a luat in legatura cu problema gunoiului menajer din judetul Botosani! FOTO
Dupa aproximativ o ora de discutii si de certuri, reprezentantii Consiliului Judetean Botosani, ai Primariei Botosani, alaturi de directorul Urban Serv, primari si operatori de salubritate, au decis ca problema gunoiului menajer poate fi rezolvata de Consiliul Local Botosani, alaturi de Consiliile Locale din comunele din judet.

Astfel, luni dimineata, reprezentatii ADI EcoProces vor avea o intalnire la ora 10:00 cu toti primarii din judet, urmand sa faca o solicitare catre Consiliul Local Botosani ca sa primeasca gunoiul menajer din judet pe platforma temporara din municipiul Botosani, urmand ca primariile din judet sa asigure costul transportului gunoiului de la platforma temporara la depozitul de la Stauceni.



Dupa acest pas, va avea loc la ora 12:00 o sedinta extraordinara de Consiliul Local, iar consilierii vor trebui sa analizeze si sa decida daca aproba proiectul de hotarare.

Urmeaza ca operatorii sa faca un contract cu Urban Serv cu suma de 44 de lei plus TVA pentru depozitarea gunoiului, iar in termen de 30 de zile, fiecare Consiliu Local din judet sa emita hotarari prin care se angajeaza ca vor suporta costul relocarii acestor deseuri.

"La ora actuala, diferenta de pret pe care operatorii o achita catre Urban Serv poate fi subventionata pe Legea 101 de Autoritatea Publica Locala. Ei trebuie sa dea o hotarare și să aibă un contract cu Urban Serv, prin care să se angajeze că transporta gunoiul dacă va rămâne, dar din punctul meu de vedere nu cred că va rămâne deoarece operatorul care trebuie sa inchida groapa, va folosi gunoiul pentru a o închide. Noi nu avem voie sa subventionam si doar primariile pot face asta. Noi am finalizat în avans depozitul de la Stăuceni, trebuia în 2015 august si l-am realizat in 2014, dar nu putem da drumul la operare pentru că tot Guvernul ne-a dat hârtie că nu putem da prin încredințare directă și atunci scoatem la licitație conform legii", a declarat la finalul intalnirii presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu.

De partea cealalta, primarul Ovidiu Portariuc a precizat ca trebuie sa rezolve problemele altora si ca aceasta situatie a gunoiului menajer trebuia anticipata.



"Concluzia cred ca ati vazut-o la domnul Turcanu. Nu are responsabilitate Consiliul Judetean, nu e nimeni vinovat. Ramane sa rezolvam noi probleme unora si altora. Vom ramane aici in continuare cu juristii ca sa gasim o solutie la aceasta problema. Urmeaza o sedinta ADI EcoProces luni dimineata, dupa care o sedinta de Consiliu Local asa cum am anuntat. Sunt 45 de comune in situatia asta si trebuia de anticipat asta cu cel putin jumatate de an inainte.", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
446

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
616

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
722

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...