Ucigasa botosaneanului Daniel Mancas, condamnata definitiv la 20 de ani de inchisoare!

Ucigasa botosaneanului Daniel Mancas, condamnata definitiv la 20 de ani de inchisoare!
Alina Horeanu, studenta care a devenit celebra in toata tara dupa ce l-a ucis pe botosaneanul Daniel Mancas, a fost condamnata ieri in mod definitiv la o pedeapsa de 20 ani de inchisoare pentru inselaciune. S-a ajuns la o pedeapsa atat de mare pentru ca a fost contopita cu cea din dosarul de omor in care fusese deja condamnata in urma cu cativa ani.

Conform Buna Ziua Iasi, ieri, Curtea de Apel a batut in cuie pedeapsa si pentru Vlad Irimia Scurtu, fostul iubit al Alinei Horeanu: 23 ani de inchisoare. Prietenul care i-a ajutat sa comita inselaciunile descoperite de procurori a primit 2 ani de inchisoare, cu un an mai putin decat primise in prima faza a procesului, la Judecatoria Iasi. In actul de acuzare, procurorii sustin ca dupa uciderea lui Daniel Mancas, in perioada in care politistii cautau victima, cuplul criminal s-a apucat de facut bani prin falsificarea unor instrumente de plata.

"S-au hotarât sa induca în eroare mai multe societati comerciale prin achizitionare de marfuri, în special materiale de constructii, folosindu-se de instrumente de plata false", au declarat anchetatorii.

Dupa ce afacerea a fost pusa la punct, cei doi au apelat si la ajutorul lui Alexandru Lambru, un coleg de facultate. Potrivit rechizitoriului, pe data de 2 martie 2007, Vlad Scurtu s-a dus la sediul din Iasi al firmei Castelluci SRL Suceava si s-a recomandat ca fiind director de aprovizionare la o societate din Brasov. A gasit un reprezentant al societatii sucevene si i-a propus sa faca o afacere impreuna. Mai exact, voia sa achizitioneze o cantitate importanta de materiale de constructii. La aproximativ doua saptamani dupa prima vizita, Vlad Scurtu a mers din nou la sediul societatii Castelluci. De data aceasta a mers impreuna cu Alina Horeanu si Alexandru Lambru. Pe cei doi s-au recomandat ca fiind reprezentanti ai societatii brasovene, respectiv directorul de marketing si directorul economic. Erau foarte bine pregatiti. Toti au raspuns foarte natural la toate intrebarile puse de directorul firmei Castelluci.

S-au folosit de farmecul Alinei Horeanu

Pentru a fi mai convingatoare, Alina Horeanu, asa-zisul director economic al firmei din Brasov, a prezentat un proiect care continea descrierea unui cartier de vile care urma sa fie construit in Bucium. Dupa ce au batut palma, Vlad Scurtu a vorbit cu tiganii de la Grajduri pentru a le plasa un camion cu materiale de constructii. A platit un sofer, a incarcat fier beton, BCA, plase sudate in valoare de 128.805 de lei, dupa care a platit cu un bilet la ordin care era fals. Vazand ca afacerea merge bine, dupa aproximativ o luna de zile, in aprilie 2007, Scurtu si Lambru au mers la o alta firma din Suceava pentru a cumpara 20 de tone de otel. Tranzactia a fost la un pas de a fi incheiata, pentru ca Scurtu venise deja cu TIR-urile sa incarce marfa. Numai ca angajatii firmei au fost suficient de atenti si au verificat daca cecul respectiv era valabil. Intelegand ca este vorba despre o inselaciune, reprezentantii societatii au sunat la politie. Asupra lui Scurtu a fost gasita o mapa care continea cateva zeci de facturi fiscale, chitantiere, copii dupa acte de identitate, file cec false si certificate de inmatriculare ale mai multor firme din Suceava, Iasi, Suceava, Mures, Constanta si Prahova. Printre toate aceste acte, a fost descoperita si o copie a buletinului care a apartinut lui Daniel Mancas, directorul de firma ucis pe data de 9 februarie 2007, mai scrie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
12

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
32

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
131

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...