15 neurochirurgi din Iasi, detasati la Spitalul Judetean din Botosani

15 neurochirurgi din Iasi, detasati la Spitalul Judetean din Botosani
  Timp de doua zile, 15 medici neurochirurgi de la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi vor participa la un simpozion ce se va desfasura la spitalul din Botosani.

 Simpozionul, intitulat "Urgente in neurochirurgie", este organizat de spitalul mentionat, in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi.

Astazi si maine, neurochirurgii ieseni ii vor invata pe medicii din unitatea medicala din Botosani cum sa acorde primul ajutor unui pacient cu patologie neurochirurgicala, pana cand acesta va fi transportat la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

"La spitalul din Botosani, nu exista niciun medic neurochirurg.Conducerea spitalului nostru s-a gandit sa organizeze acest simpozion pentru a-i ajuta pe colegii nostri sa intervina rapid in cazul pacientilor cu traumatisme cerebrale, patologie specifica pana cand bolnavul este transportat la spitalul din Iasi. Mai exact, este vorba de indrumare metodologica. S-a ales spitalul din Botosani pentru ca nu exista medic neurochirurg, dar si pentru ca au existat anumite probleme de colaborare", a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
494

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
358

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
341

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....