Blocul firmei Semnal a "căzut" la vot! FOTO

Blocul firmei Semnal a "căzut" la vot! FOTO
Cetatenii care au venit vineri la Primarie pentru a protesta impotriva proiectului firmei Semnal, care doreste ridicarea unui bloc de locuinte in zona de case de pe Bulevardul Mihai Eminescu, la intersectia cu Petru Rares, si-au expus nemultumirea in fata consilierilor locali, precizand ca aceasta constructie ar avea numai efecte negative asupra celor care locuiesc in acea zona si in plus, sustin oamenii, documentele privind constructia nu respecta prevederile legale.

"Documentatia de urbanism nu respecta prevederile legale si am invocat in cele peste 15 adrese toate aceste incalcari legale. Suntem supusi la o tortura de sapte luni de zile. Suntem 70 de proprietari care nu suntem de acord cu ridicarea acestui bloc. As dori ca prin votul dvs. sa discerneti corect asupra acestei probleme care tine de siguranta locuitorilor si de asigurarea unei calitati corespunzatoare a vietii oamenilor din zona de case", a spus unul dintre cetateni.



"Nu putem face aprecieri subiective ca ne place sau nu sa apara un bloc sau o casa. De asta legea prevede clar, consilierii locali vor decide si este strict in mana lor. Nu este loc de interpretari subiective, cunosc si eu zona foarte bine, dar ma abtin de a face aprecieri, pentru ca noi lucram doar pe lege", le-a transmis primarul Ovidiu Portariuc celor prezenti.

Pe de alta parte, au fost unii consilieri locali care au sustinut pozitia cetatenilor nemultumiti.

"Am copilarit in zona, este o comunitate legata in care se cunosc vecinii si este zona rezidentiala de case. Ar fi absurd sa creasca o cladire peste acele case, e ca si cum ai pune un zgarie nori intre blocurile cu patru etaje", a spus Marius Cristescu.



Proiectul de hotărâre privind aprobarea PUD-ului a fost respins cu 11 voturi "impotriva", sapte "pentru" si patru abtineri.

In aceste conditii, firma Semnal nu mai poate realiza respectiva investitie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
116

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
881

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
413

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...