Fara sprijinul partidului: Mihai Anitulesei isi pastreaza mandatul de consilier judetean!

Fara sprijinul partidului: Mihai Anitulesei isi pastreaza mandatul de consilier judetean!
Consilierul judetean al PPDD, Mihai Anitulesei, isi pastreaza mandatul, avand sustinerea celorlalti consilieri judeteni.

Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Judetean de joi a fost si un proiect de hotarare care facea referire la incetarea mandatului acestuia ca urmare a excluderii din partid.

Anitulesei le-a adus la cunostinta consilierilor judeteni ca a deschis o actiune in instanta prin care a cerut anularea deciziei prin care a fost exclus din partid si prin care i s-a retras sprijinul politic.
 
"Avem o problemă de rezolvat in cadrul partidului, dar vreau sa aveti in vedere ca pentru aceste probleme de rezolvat care sunt in cadrul partidului am intentat procese pe rolul instantei de unde am scos si doua certificate pe care le voi depune la secretar si am cerut anularea actului administrativ la ambele hotarari si la adresa care mi-a venit pentru retragerea sprijinului politic", a spus Mihai Anitulesei.

Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, a anuntat ca cei de la PNL se vor abtine de la vot.

Si consilierul judetean al PSD, Gheorghe Vazdoaga, a spus ca nu va vota proiectul.

"Ca principiu, sunt impotriva unor asemenea masuri pentru ca nu agreez art. 9 din Legea 393/2004 si cat am fost in Consiliul Local am votat impotriva unor excluderi pentru ca acest articol il pune pe consilier sa isi calce pe principii pentru a respecta ideea unui lider. Voi vota impotriva. Nu consider un consilier judetean sau local mai important decat un parlamentar si mi se pare ca acest articol este o aberatie. Calitatea de membru de partid sau lipsa acesteia este o problema stric interna a partidului si nu poate face obiectul unei probleme de drept", a spus Vazdoaga.

De partea cealalta, consilierul PPDD Verginel Vacariu a spus ca atata vreme cat la nivelul partidului din care face parte s-a luat o decizie aceasta trebuie respectata.

"Noi nu putem face decat sa luam act de ceea ce a inaintat un partid politic si in conformitate cu regulamentul Consiliului Judetean trebuie sa procedam ca atare. La comisia de etica si litigii a partidului hotararea este irevocabila, sunt precizari clare cu ceea ce se intampla in astfel de cazuri cei care au luat masura nu au decat sa il despagubeasca", a spus Verginel Vacariu.

Proiectul a fost respins fiind doua voturi pentru, sapte impotriva si 22 de abtineri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt pompierii care au intervenit la incendiul izbucnit, duminică seară, într-un apartament din Botoșani!

astăzi, 10:50
25

Aceștia sunt doar câțiva dintre pompierii care au intervenit, duminică seară, pentru stingerea incendiului izbucnit în apartamentul de pe strada Vârnav, din municipiul Botoșani....

Preotul din Botoșani care pregătește un memorial pentru 14.000 de soldați morți în Al Doilea Război Mondial!

astăzi, 10:25
68

Protos. Siluan Antoci, starețul Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” din localitatea nemțeană Brusturi, ne amintește faptul că lăcașul de cult a fost construit pe locul un...

Ministerul Educației a aprobat calendarul de admitere la liceu în anul școlar 2024 – 2025!

astăzi, 10:13
36

Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare procedura pentru completarea fișei de înscriere la liceu în 2024, dar și calendarul înscrierii și repartizării elevi...