Primarul din Sfantu-Gheorghe: Cu forta nu ne pot face sa iubim aceasta tara

Primarul din Sfantu-Gheorghe: Cu forta nu ne pot face sa iubim aceasta tara
Peste 150.000 de maghiari sunt asteptati la "Marele mars al secuilor", pentru a forma un lant viu de 45 de kilometri in Covasna, pe DN 11, drumul ce leaga 11 localitati pe ruta Brasov-Bacau.

Presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, si primarul resedintei de judet, Antal Arpad, se implica cu toate resursele in organizarea mitingului pentru autonomia Tinutului Secuiesc, care va avea loc duminica, 27 octombrie, in judetul Covasna.

 "Vom distribui 3.000 de steaguri secuiesti de dimensiuni reduse si 200 de bannere cu mesaje in limba maghiara, romana si engleza. De asemenea, vom dispune de patru steaguri secuiesti de 250 de metri lungime.

 Atitudinea de respingere a demersului nostru din partea autoritatilor romane s-a mai diminuat in ultimele zile, mai multe institutii eliberand autorizatii pentru miting.

 Se fac eforturi ca evenimentul sa se desfasoare pasnic, fara niciun fel de provocari", a declarat Tamas Sandor, citat de Magyar Hirlap, cu referire si la faptul ca initial Autoritatea Nationala a Drumurilor solicitase o taxa de 32.000 de euro pentru folosirea DN11.

 Primarul din Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad, a adaugat ca nimeni nu il poate obliga sa poarte insemnele statului roman. "Prefectul de Covasna a mai trezit secuimea din letargie. Am primit un avertisment in scris ca la anumite evenimente nu port insemnele statului roman.

 Chiar cred ca folosind amenintari si forta ne pot face sa respectam si sa iubim aceasta tara? Astept sa fiu amendat sau inlocuit, daca nu voi purta cocarda tricolora in ziua de 15 martie", a comentat ironic Antal Arpad.

 Conform Consiliului National Secuiesc, peste 150.000 de maghiari sunt asteptati la "Marele mars al secuilor", pentru a forma un lant viu de 45 de kilometri in Covasna, pe DN 11, drumul ce leaga 11 localitati pe ruta Brasov-Bacau.

 Manifestarea este programata pentru 27 octombrie si va fi sprijinita de toate organizatiile politice si civice maghiare, precum si de bisericile istorice maghiare din Transilvania. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
10

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
500

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
666

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...