Ţigări de contrabandă de peste 500.000 lei, confiscate în urma cooperării la frontiera de est

Ţigări de contrabandă de peste 500.000 lei, confiscate în urma cooperării la frontiera de est
Ca urmare a schimbului de informaţii dintre poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi cei din Republica Moldova s-a reuşit reţinerea a cinci cetăţeni moldoveni care intenţionau să comercializeze pe teritoriul României 250.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova.

Ţigaretele în valoare de 541.450 lei au fost reţinute în vederea confiscării.

În data de 02 septembrie 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi Prut, împreună cu autorităţile Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii de frontieră au descoperit, pe malul românesc al râului Prut, zece colete ce conţineau cantitatea de 250.000 ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova.

În acelaşi timp poliţiştii de frontieră din Republica Moldova au depistat şi reţinut cinci persoane care folosindu-se de o barcă au transportat coletele cu ţigări de pe malul moldovenesc al râului Prut pe cel românesc.

Pe timpul cercetărilor efectuate împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin s-a stabilit că cele cinci persoane sunt cetăţeni moldoveni cu vârste cuprinse între 25 şi 31 de ani, care intenţionau să comercializeze ţigaretele pe teritoriul României.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 541.450 lei a fost reţinută în vederea confiscării. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
66

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
167

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
292

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...