Dieta cu suc de rosii: scapi de kilograme si previi bolile de inima

Dieta cu suc de rosii: scapi de kilograme si previi bolile de inima
Rosiile sunt legume hranitoare, cu o bogatie de beneficii asupra sanatatii, care te pot ajuta si in demersul tau de a scapa de kilogramele in plus. Iti protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi care te pot imbatrani prematur si, in plus, contribuie la scaderea riscului de aparitie a bolilor de inima.

Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, in timp ce elimini kilogramele nedorite, iti propunem sa incerci dieta cu suc de rosii, scrie dieta.ele.ro.

Dieta cu suc de rosii la pranz si la cina

O dieta cu suc de rosii, mentinuta timp de minim o saptamana, te poate ajuta sa elimini dintr-un foc circa 4 kilograme. In tot acest timp, licopenul, un antioxidant puternic care se regaseste din belsug in tomate, contribuie si la eliminarea aspectului inestetic de coaja de portocala al pielii - cu alte cuvinte, determina reducerea celulitei.

Dieta cu suc de rosii, consumat in locul mesei de pranz si al cinei, implica savurarea unui mic dejun hranitor, care sa iti ofere energia necesara pentru o buna parte din zi. Astfel, sustin specialistii, in timpul dietei cu suc de rosii, este important sa iei un mic dejun din care sa nu lipseasca alimentele bogate in proteine si fibre.

Poti testa o combinatie de 1-2 felii de paine integrala, un ou fiert, branzica de vaci si o bucata de friptura la gratar ori o felie de sunca. Tot la micul dejun poti savura o cana de ceai sau una de cafea, neindulcite.

Pranzul si cina trebuie insa sa se rezume doar consumul de suc de rosii ori de rosii proaspete. In cel din urma caz, rosiile pot fi savurate sub forma de salata cu mirodenii, ardei gras si, optional, branzica de vaci.

Dieta cu suc de rosii si alte lichide

O varianta mai drastica a dietei cu suc de rosii, a carei durata nu are voie sa depaseasca 10 zile consecutive, este cea care se bazeaza pe consumul exclusiv de suc de rosii si alte lichide.

Un regim de slabit bazat in totalitate pe lichide, aceasta dieta presupune consumul de suc de rosii, pregatit din fructe proaspete, de apa plata si de ceai de plante in cantitati nelimitate. Totodata, este permis si un consum moderat de ceai bogat in cafeina (ceaiul verde, negru). In schimb, sunt complet interzise alimentele solide si sucul de rosii din comert (cu aditivi, precum zaharul).

Inainte insa de a testa o dieta bazata pe consumul de suc de rosii, este important sa te consulti cu medicul de familie. In situatia in care suferi de anumite afectiuni, doctorul ti-ar putea interzice sa urmezi un astfel de regim de slabit.

Sucul de rosii te ajuta sa previi bolile de inima

Pe langa faptul ca te ajuta sa slabesti in timp record, sucul de rosii are si alte beneficii, deloc de neglijat. Unul dintre cele mai importante este protectia pe care o ofera organismului impotriva afectiunilor cardiace, atat de raspandite in Romania.

Acest beneficiu este dat de prezenta licopenului, un antioxidant responsabil de culoarea rosie a tomatei. Studii recente au dezvaluit faptul ca un consum ridicat de rosii - si derivate ale acestora, precum sucul de rosii - pe o perioada lunga de timp (peste 11 ani) contribuie la reducerea riscului de boli cardiace cu 26%. Tot consumul de rosii - caruia i se asociaza un nivel ridicat de licopen in organism - determina si scaderea riscului de infarct.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început pregătirile pentru a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Botoșani!

astăzi, 10:52
27

În perioada 10 – 12 mai, pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani are loc cea de-a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul este organizat de Centrul Jude...

Comunele hi-tech din Botoșani. Cum se dezvoltă unele localități făcând economie datorită sistemelor IT!

astăzi, 10:20
64

În județul Botoșani, câteva comune încep să se bazeze pe tehnologii industriale moderne pentru a dezvolta comunitățile, dar și pentru a face economie la buget. Printre altele, ...

Fata de 14 ani a fost găsită! Ce decizie au luat polițiștii în privința Denisei

astăzi, 09:52
177

Fata este din satul Sârbi, comuna Vlăsinești. Marți, în jurul orei 16:00, Denisa a părăsit domiciliul fără să își mai contacteze familia, astfel că, aproape de miezul nopț...