Barurile nonstop din Botoşani, în vizorul Poliţiei şi al Primăriei!

Barurile nonstop din Botoşani, în vizorul Poliţiei şi al Primăriei!
. Şeful Poliţiei Municipiului Botoşani, a cerut Executivului Primăriei ca autorizarea barurilor care funcţionează nonstop să nu se mai facă atât de uşor şi să existe o verificare a acestor localuri.

Cătălin Radu a spus că multe dintre scandalurile şi agresiunile care se produc sunt în astfel de localuri sau în apropiere şi, în plus, mulţi dintre cei care stau în cârciumi până noaptea târziu, când părăsesc spaţiile respective îi deranjează pe ceilalţi cetăţeni.

"Eu înţeleg că fiecare îşi organizează activitatea comercială aşa cum consideră de cuviinţă, dar cred că nici din punct vedere economic multe dintre ele nu îşi justifică prezenţa. Localurile cu program prelungit ne furnizează cele mai multe probleme legate de scandaluri, de agresiuni. Cred că în regulamentul viitor ar trebui să se analizeze mai mult în interesul cetăţeanului şi mai puţin în cel al comerciantului. Nimănui nu-i place ca la ora 2.00 noaptea să vină de la cârciuma de la colţ vecinul care nu are altă ocupaţie şi lălăie, şi vorbeşte. Că nu poţi păzi fiecare scară de bloc şi fiecare cârciumă din oraş  ca să nu se întâmple evenimente. Şi acestea deranjează foarte mult cetăţenii", a precizat şeful Poliţiei Municipiului Botoşani.

În atenţia autorităţilor sunt şi chioşcurile stradale cu program nonstop.

"Scopul lor a fost să asigure minimul necesar al traiului, că cetăţeanul a uitat să ia o pâine, o sticlă de apă, dar în niciun caz că a uitat să-şi ia votca sau berea", a spus Cătălin Radu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
517

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
53

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
62

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...