Bebelus mort in Maternitatea Botosani, la cateva ore dupa nastere! Rudele acuza cadrele medicale! FOTO

Bebelus mort in Maternitatea Botosani, la cateva ore dupa nastere! Rudele acuza cadrele medicale! FOTO
Rudele unei femei care a nascut, luni seara, in Maternitatea Botosani acuza cadrele medicale care au asistat-o la nastere ca se fac vinovate de moartea bebelusului. Pruncul a decedat la doar cinci ore dupa ce s-a nascut.

Tatal copilului sustine ca pe toata perioada sarcinii mamica, in varsta de 25 de ani, a mers regulat la control, si nu au fost niciun fel de probleme.

Ajunsa la termen cu sarcina, femeia s-a internat in spital, iar luni seara, in jurul orei 18.30 au apucat-o durerile.

Rudele sustin ca femeia a fost in travaliu aproape 5 ore si acuza medicul care a asistat-o la nastere ca nu i-a facut cezariana, in conditiile in care travaliul a fost unul greu, spun acestia.





Bebelusul, o fetita de 3.590 de grame, s-a nascut in jurul orei 21.30 si a fost dusa direct la Terapie Intensiva, unde a murit cateva ore ore mai tarziu. Tatal fetitei este decis sa faca tot ce este legal posibil pentru a se face dreptate.

“Din punct de vedere medical e cea mai mare eroare posibila ca un copil sa ajunga in ultima faza a nasterii, cu trei controale pe luna, si sa moara la nastere. E o eroare medicala enorma. Probabil a fost travaliul prea lung. Am intrebat medicul la un moment dat de ce nu a recurs la cezariana si a spus ca nu i-a cerut nimeni. Dar oare noi trebuie sa cerem lucrul acesta? Ea care este medic nu putea sa constate lucrul acesta, ca nu se poate naste normal si ca trebuie alte procedee sa iasa copilul sanatos? Ce o sa hotarasca legea(…), macar sa nu pateasca altii in urma noastra la fel ca mine. Vom depune plangeri la Politie, la Colegiul Medicilor si vom merge pana la capat", a spus Liviu Patat, tatal fetitei.

“Dupa ce a nascut m-a sunat imediat si a spus ca a stat aproape cinci ore in travaliu si ca medicul a fost rece, i-a spus ca e stresata, obosita, ca ea (n.r. mamica) nu depune niciun efort. Prietena mea a fost indoctrinata ca e vina ei. Dupa ce a nascut a venit medicul pediatru si a spus ca sansele fetitei de a trai sunt de 0,01%. Mamicii nu i s-a dat nicio explicatie, am inteles ca a stat foarte mult in travaliu, am intrebat medicul de ce a murit fetita, care e cauza si a spus ca nu poate sa imi dea un raspuns", a spus o cunostinta a celor doi soti, care trebuia sa boteze si fetita.




Rudele au primit in cursul zilei de miercuri si rezultatul necropsiei care indica drept cauza a decesului un sindrom hipoxic perinatal, ceea ce inseamna ca fatul nu a primit suficient oxigen in timpul expulziei.

La nivelul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie se va constitui o comisie care va cerceta acest caz.

Medicul Gina Puflea, coordonatorul Sectiei de Obstetrica si Ginecologie, a declarat ca nici travaliul si nici expulzia nu au pus probleme obstetricale.

“La examenul anatomopatologic nu a iesit ceva concludent, deci nu sunt leziuni de traumatism obstetrical. Copilul a avut un cordon ombilical scurt si se poate ca pe acest cordon ombilical sa fi dezvoltat o suferinta fetala supraacuta. Trebuie ca anatomia patologica sa isi spuna cuvantul si dupa examenul microscopic. Medicul curant a fost de garda in ziua respectiva, deci a fost tot timpul cu pacienta. A supravegheat travaliul, a fost acolo la expulzie, deci nu a fost un caz neglijat. Doamna doctor a spus ca niciun moment nu si-a pus problema ca ar trebui cezariana la acest caz", a declarat Gina Puflea.

Ea a precizat ca in urma anchetei, daca se va dovedi ca bebelusul a murit in urma unei erori medicale, se vor dispune toate masurile care se impun.

In paralel, si Politia a deschis o ancheta in acest caz.

Tatal a luat miercuri dupa-amiaza fetita, de la morga Maternitatii, intr-un sicriu alb.

Rudele se pregatesc acum de inmormantare, Maria, caci asa alesesera parintii sa se numeasca primul lor copil, urmand a fi inmormantata in cursul zilei de joi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
15

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
123

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
21

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...