Pontul tau: Hainele tinerei generatii

Pontul tau: Hainele tinerei generatii
Ce te sfatuiesc intr-ale garderobei personale, atunci cand ai intre 18 si 25 ani:

1. In primul rand sa nu achizitionezi tinute complete expuse in vitrina. Sunt potential expirabile in maximum trei luni de la data inscriptionata pe chitanta de la casa.

2. La debut, ai nevoie de doua perechi de pantofi – o pereche negri si unii ce etaleaza o nuanta de maron (pot prezenta si decoratiuni – spre exemplu, un full brogue).

3. Doua camasi albe – una cu mansete pentru butoni si una cu mansete regulare. Camasa alba este piesa vestimentara ce te salveaza din multe situatii: te poate acoperi de la o simpla intalnire cu prietenii, pana la decenta si umila pozitie luata in fata comisiei de bacalaureat.

4. O pereche de pantaloni din stofa – pana la primul costum, care este deja un pas mare, iti recomand exercitii intr-o pereche de pantaloni de gen, pentru a parasi confortul blugilor si a face tranzitia spre zona barbateasca a pantalonilor. Pentru ca impactul sa nu fie major, poti incerca pe perioada verii unii din bumbac sau in sezonul rece unii din reiat sau lana. Incearca doar. Nu e obligatoriu.

5. Un blazer bleumarin sau gri – poti incerca o gama variata de blazere sau sacouri sport din lana sau lana in amestec pe care le poti asorta unei perechi de blugi sau unei perechi de pantaloni din stofa. Ca si in cazul pantalonilor, producatorii stiu ca vrei sa te faci baiat mare devreme si s-au gandit sa cambreze talia acestora, sa deseneze pantalonii "pana" si sa lase la vedere pe rafturi masurile 44 sau 46, la barbati. Iar aici vorbesc din experientele reusite alaturi de clientii mei mai tineri.

6. Sosete negre in detrimentul celor albe – lasa o vreme pantofii sport si skateboard-ul acasa si etaleaza in locul sosetelor albe, unele negre asortate pantofilor si unei perechi de pantaloni din cele invocate mai sus.

7. O curea din piele si un ceas simplu – sunt accesorii care te ajuta, te scot in evidenta, te maturizeaza vizual. Incearca, pe cat se poate, sa lasi deoparte curelele din material textil sau cele cu modele fistichii si sa cobori cu picioarele pe pamant, alaturi de cureaua ta neagra din piele cu catarama argintie. Cat despre ceas, lasa-le deoparte pe cele cu afisaj electronic (sunt pentru copii sau sportivi) si alege un model adecvat ca marime incheieturii tale cu un cadran rotund prezentand cifre romane, negre, pe fundal alb.

8. Lenjeria – sa nu uiti ca e varsta intalnirilor si in multe dintre noptile acestor ani vei ramane fara haine. Ultima la vedere va ramane sigur o pereche de chiloti. Aceste intamplari sunt aleatorii la anii tineretii, de aceea este bine ca lenjeria sa nu fie altfel decat impecabila, adica tocmai schimbata in dimineata zilei respective, in urma unui dus, fara crapaturi, rupturi sau logo-uri mari la vedere, ci simpla, alba sau neagra si tocmai pregatita sa fie aruncata pe lustra. Glumesc. Serios vorbind, distreaza-te, traieste, iubeste. Daca vrei si tii neaparat, munceste, invata. Vei ramane un pic in urma celorlalti, dar… e alegerea ta. Nu uita sa fii corect imbracat si pregatit pentru marile minuni ce te asteapta dupa fiecare colt de viata. Cu verdele in sus, tinere domn!

(Cezar Ionascu)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt pompierii care au intervenit la incendiul izbucnit, duminică seară, într-un apartament din Botoșani!

astăzi, 10:50
25

Aceștia sunt doar câțiva dintre pompierii care au intervenit, duminică seară, pentru stingerea incendiului izbucnit în apartamentul de pe strada Vârnav, din municipiul Botoșani....

Preotul din Botoșani care pregătește un memorial pentru 14.000 de soldați morți în Al Doilea Război Mondial!

astăzi, 10:25
68

Protos. Siluan Antoci, starețul Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” din localitatea nemțeană Brusturi, ne amintește faptul că lăcașul de cult a fost construit pe locul un...

Ministerul Educației a aprobat calendarul de admitere la liceu în anul școlar 2024 – 2025!

astăzi, 10:13
36

Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare procedura pentru completarea fișei de înscriere la liceu în 2024, dar și calendarul înscrierii și repartizării elevi...