Fostul sef de post din Dersca si complicea sa, condamnati la doi ani de inchisoare cu suspendare!

Fostul sef de post din Dersca si complicea sa, condamnati la doi ani de inchisoare cu suspendare!
Fostul post de sef din Dersca, Adrian Trofin, acuzat de luare de mita a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Aceeasi pedeapsa a primit-o si complicea sa, Valeria Ciobotariu, acuzată de complicitate la luare de mită și trafic de influență. Cei doi au fost trimisi in judecata la inceputul lunii martie de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

Sentinta data joi de magistratii Tribunalului Botosani nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel.

Adrian Trofin va trebui sa achite cheltuieli judiciare in suma de 2.000 de lei, iar Valeria Ciobotariu 1.400 de lei.

Condamnă pe inculpatul T.A. la pedeapsa de 2 ani închisoare. În temeiul art.81 şi 82 Cod penal şi art.71 alin.5 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale, cât şi a celor accesorii, pe o perioadă de 4 ani şi atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 Cod penal. Condamnă pe inculpata C.V. la pedeapsa de 2 ani închisoare. - art.26 raportat la art.254 alin.1 Cod penal raportat la art.7 alin.1 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.3201 alin.7 Cod procedură penală, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza II şi lit.b Cod penal, pe o perioadă de 1 an; În temeiul art.33 lit.a şi art.34 Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare. În temeiul art.81 şi 82 Cod penal şi art.71 alin.5 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale, cât şi a celor accesorii, pe o perioadă de 4 ani şi atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art.83 Cod penal. Deduce din pedepsele aplicate durata reţinerii din data de 6 ianuarie 2012 pentru inculpatul TA şi a reţinerii şi arestării preventive de la 6 ianuarie 2012 la 9 ianuarie 2012 pentru inculpata C.V. Revocă măsura obligării de a nu părăsi ţara dispusă împotriva inculpaţilor T.A. şi C.V. prin încheierea din 8 martie 2012 a Tribunalului Botoşani. Dispune confiscarea specială de la inculpatul T.A. a sumei de 100 euro, iar de la inculpata C.V. a sumei de 1.000 euro. Obligă inculpatul T.A. să plătească statului 2.000 lei cheltuieli judiciare, din care 600 lei onorariu de avocat din oficiu de la urmărirea penală se va achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Obligă inculpata C.V. să plătească statului 1.400 lei cheltuieli judiciare. Executorie în legătură cu revocarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara dispusă împotriva inculpaţilor. Cu apel în 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 22 martie 2012", se arata pe site-ul Tribunalului Botosani.

În luna decembrie 2011, Adrian Trofin a pretins și primit, prin intermediul învinuitei Ciobotariu Valeria, suma de 100 euro de la o persoană cunoscută, pentru a-i permite să circule cu autoturismul fără a poseda permis de conducere.

În ziua de 6 ianuarie 2012, învinuitul a fost surprins în flagrant când a primit o altă sumă de 100 de euro, de la aceeași persoană, în același scop.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
22

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
112

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
675

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...