Directia Silvica Botosani va impaduri, in aceasta primavara, 26 de hectare de teren!

Directia Silvica Botosani va impaduri 26 de hectare de teren, din care 7 hectare de impaduriri vor fi pe teren degradat, iar 19 hectare vor fi impadurite ca urmare a defrisarilor masive.

Cele mai multe suprafete se vor impaduri cu salcam, stejar, gorun, frasin, paltin, cires, salcie si salcioara.

Valoarea lucrarilor de impaduriri din aceasta primvara se ridica la circa 750.000 de lei, din care 320.000 de lei din fonduri proprii si 430.000 de lei din fonduri bugetare.

O parte din impaduriri vor fi facute in perioada 15 martie-15 aprilie, cu ocazia “Lunii plantarii arborilor.

Fondul forestier actual al judetului Botosani este de 56.333 de hectare, reprezentand 11,5% din suprafata judetului, si cuprinde padurile situate in partea nord-estica a Romaniei, fiind desfasurat altitudinal de la 60 m (Lunca Prutului) la 580 m (culmea Holmului). La est si la vest padurile sunt delimitate de raurile Prut, respectiv Siret.

Pe total, in responsabilitatea Directiei Silvice Botosani se afla 54.843 de hectare terenuri forestiere, situate pe raza administrativa a doua judete, respectiv Botosani (99,4%) si Suceava (0,6%). Din total suprafata, 34.795 hectare sunt proprietate publica a statului (63,4%), iar 20.048 hectare (36,6%) reprezinta fond forestier privat reconstituit ca urmare a aplicarii legii fondului funciar.

Pe langa cele 26 de hectare de impaduriri integrale anul acesta vor fi facue si:

-completari, urmare a pierderilor normale si a celor cauzate de calamitatile naturale (seceta si incendii) din anul trecut. Program anual 7 de hectare (din care 38 de hectare in plantatii in fond forestier si 49 de hectare plantatii in teren degradat).

-refaceri integrale ale plantatiilor calamitate ca urmare a piederilor totale datorate calamitatilor (seceta excesiva). Program anual 4 hectare.

-regenerari naturale in suprafete de padure in care s-au efectuat taieri definitive. Program anual 74 de hectare.

Suprafete mai mari de impaduriri in aceasta primavara vor fi in:

-Perimetrul de ameliorare Draguseni (7 hectare impaduriri integrale, 36 hectare completari si 3 hectare refaceri)-Ocolul Silvic Darabani

-Lunca Siretului-Corni si Bucecea (9 hectare)-O.S. Mihai Eminescu

-Lunca Prutului-Teioasa, Paltinis (11 hectare)-O.S. Darabani

-Stefanesti (9 hectare)-O.S. Trusesti

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
56

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
310

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani. Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
125

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...