Personalul nemedical de la spitalele comasate va contesta in instanta Hotararea CJ de comasare!

Personalul nemedical de la spitalele comasate va contesta in instanta Hotararea CJ de comasare!
Personalul nemedical de la cele trei spitale comasate, respectiv Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii si Spitalul de Obstetrica si Ginecologie, care a contestat hotararea de comasare, a primit raspuns nefavorabil din partea Consiliului Judetean.

De la Spitalul de Psihiatrie sunt nemultumiti de decizia consilierilor judeteni de a comasa spitalele un numar de 9 angajati, de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie sunt 15 angajati, membri ai Sindicatului “Atitudinea", iar de la Spitalul de Copii sunt 26 de angajati.

In plangerea prealabila pe care au inaintat-o Consiliului Judetean acestia invoca pierderea locurilor de munca in randul personalului TESA, diminuarea veniturilor medicilor odata cu diminuarea liniilor de garda, pierderea acreditarii ISO si RENAR.

“S-a afirmat ca toate aceste comasari se fac la nivel de tara, dare ele in realitatea sunt foarte putine, in cateva judete si au implicat doar spitale cu un numar mic de paturi. Imediat dupa vot a iesit la iveala faptul ca nu tot personalul TESA va fi preluat, din cauza normativului, apoi ca prin desfiintarea bucatariei si a spalatoriei se vor pierde si alte posturi. Urmeaza ca si posturile celor de la paza sa dispara pentru ca Spitalul Judetean are contract cu o firma privata, iar Ministerul Sanatatii interzice normarea acestor posturi in astfel de cazuri", se arata in contestatia formulata de unii angajati ai spitalelor comasate.

In raspunsul dat de Consiliul Judetean se precizeaza ca: “Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor in cazul in care se produce un transfer al unitatii catre un alt angajator, potrivit legii. Drepturile si obligatiile cedentului care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului. Transferul unitatii nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar. Ulterior, noua structura organizatorica rezultata prin absorbtie va respecta toate conditiile pentru a fi in conformitate cu OMS nr.1224/2010, conditie necesara si obligatorie pentru avizarea si aprobarea acesteia. Referitor la celelalte aspecte mentionate in plangerea prealabila, va comunicam ca au fost analizate si discutate in repetate randuri, atat cu conducerile unitatilor sanitare, dar si cu sindicatele din sistemul de sanatate, concluzionandu-se ca reorganizarea initiata prin hotararea contestata este singura solutie care creeaza premizele obtinerii gradului III de incadrare a Spitalului Judetean “Mavromati" si pe cale de consecinta o finantare mai buna a intregului sistem de sanatate judetean".

Reprezentantii Consiliului Judetean le-au transmis contestatarilor ca diminuarea numarului de personal, in urma reorganizarii unitatilor sanitare, va fi monitorizat cu maxima atentie, identificandu-se cele mai favorbaile solutii pentru angajatii aflati in zona de risc, ca urmare a neincadrarii in normativul de personal, conform OMS 1224/2010, cu respectarea tuturor prevederilor aplicabile din Codul Muncii.

Raspunsil dat de Consiliul Judetean i-a nemultumit pe unii angajati, care sunt decisi sa se adreseze instantei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
19

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
40

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
94

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...