200 de sportivi asteptati in weekend la Botosani, la Campionatul National de Qwan Ki Do

200 de sportivi asteptati in weekend la Botosani, la Campionatul National de Qwan Ki Do
In primul weekend din luna decembrie (3-4 decembrie), se va desfasura la Botosani Campionatul National de Qwan Ki Do.

Competitia este la cea de a XX-a editie si va aduna sportivi din toata tara. Aceasta competitie vine la mai putin de jumatate de an dupa Campionatul Mondial de Qwan Ki Do desfasurat in Maroc, si unde echipa Romaniei s-a situat pe locul I pe natiuni. De data aceasta, membrii lotului national vor lupta pentru echipele cluburilor din care fac parte, ridicand nivelul tehnic.

Competitia in sine va cuprinde doua mari categorii: cea de Qwan Ki Do si cea de arme traditionale. Probele, pentru ambele categorii, vor fi cele de maiestrie - proba de Thao Quyen - si cele de lupta competitionala. In competitia de Qwan Ki Do, lupta se va desfasura pe echipe, spre deosebire de competitia de arme, unde lupta va fi individuala.

La aceasta competitie, s-au inscris pana in prezent aproximativ 200 de sportivi, mare parte dintre ei vor concura atat la probele de Qwan Ki Do, cat si la cele arme. Cele 2 zile de competitie, vor insemna un efort urias, atat pentru participanti, cat si pentru membrii comisiei de arbitraj.

Clubul DAO Botosani are o experienta in a organiza competitii de asemenea anvergura, ultima de acest fel fiind cea din anul 2009.

La aceasta competitie, DAO Botosani va participa cu o echipa numeroasa, printre care amintim:
 
- Victor Trofin - Centura Neagra 2 Dang - Campion Mondial in 2011
- Jajaie Florin - Centura Neagra 1 Dang - Campion Mondial in 2011
- Agachi Narcis - Centura Neagra  Medaliat cu argint la campionatul Mondial Intercluburi Maroc
- Corut Ciprian - Centura Neagra  Medaliat cu argint la campionatul Mondial Intercluburi Maroc .
 
"Concursul va debuta sambata, ora 9, cu proba de Thao Quyen, iar de la ora 14 proba de lupta. Duminica, incepand cu ora 9, se va desfasura proba de lupta centuri negre pana la orele 13", a mentionat Vo Su Eugen Turcanu, Centrura Neagra 3 Dang.
 



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
53

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
23

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
70

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...