Elevii de la Scoala 17 si Colegiul National "A.T.Laurian", castigatori la etapa judeteana a Concursului "Sanitarii Priceputi"

Sambata, la Scoala 17 Botosani a avut loc etapa judeteana a Concursului pentru Sanatate si Prim ajutor "Sanitarii Priceputi", pentru elevii de licee.

Au participat elevii de la Grupul Scolar "Al. Vlahuta" Sendriceni, Grupul Scolar "Regina Maria" Dorohoi, Colegiul "Grigore Ghica V.v." Dorohoi, Seminarul Teologic Dorohoi, Colegiul National "Mihai Eminescu" Botosani; Colegiul National "A.T. Laurian" Botosani, Liceul "Grigore Antipa" Botosani si Grup Scolar "Nicolae Balcescu" Flamanzi.

Dupa desfasurarea celor doua probe (teoretica si practica) pe primele 3 locuri s-au clasat:

- Locul I - Colegiul National "A.T.Laurian" Botosani
- Locul II - Grupul Scolar "Nicolae Balcescu" Flamanzi
- Locul III - Liceul "Grigore Antipa" Botosani.


De asemenea, duminica, la Colegiul National "Mihai Eminescu" Botosani s-a desfasurat etapa judeteana a Concursului pentru Sanatate si prim ajutor "Sanitarii Priceputi" pentru elevii de gimnaziu.

Au participat 3 echipaje din municipiul Botosani (Colegiul National "Mihai Eminescu", Scoala nr. 6, Scoala nr. 17), 3 echipaje din municipiul Dorohoi (Scoala nr. 1, Scoala nr. 5 si Scoala nr. 8), echipaje reprezentand Scolile din Vladeni, Cristesti, Todireni, Baiceni, Romanesti si Flamanzi.

Dupa desfasurarea celor doua probe, primele trei pozitii au fost ocupate de:

- Locul I - Scoala nr. 17 Botosani;
- Locul II - Scoala nr. 8 Dorohoi;
- Locul III - Scoala nr. 5 Dorohoi.


Echipajul clasat pe locul intai, respectiv cel al Scolii nr. 17 Botosani, va participa la etapa nationala a concursului care se va desfasura la sfarsitul lunii iulie in tabara scolara de la Poiana Pinulu - jud. Buzau.

Juriul concursului a avut in componenta medici (Dr. Yassin Jaber - Spitalul de Copii Botosani si dr. Atudoroaie Alin - UPU Botosani - din partea DSP Botosani, care au fost si presedintii juriului) precum si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, ai Politiei Rutiere si voluntari ai Crucii Rosii specializati in acordarea primului ajutor.

Concursul "Sanitarii Priceputi" se adreseaza elevilor din ciclul gimnazial si liceal isi propune sa: 
- dezvolte sentimentul solidaritatii umane fata de cei aflati in suferinta;
- insusirea cunostintelor de baza privind prevenirea accidentelor si a deprinderilor practice pentru acordarea corecta a primului ajutor premedical;
- promoveaza ocrotirea mediului inconjurator;
- pastrarea si imbunatatirea sanatatii fizice
- insusirea cunostintelor de baza despre Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, despre istoria Crucii Rosii Romane, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Rosii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
51

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
57

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
37

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...