Contre in Comisia de Dialog Social: "Duduie economia, nu am stiut!", spune Tabuleac

Contre in Comisia de Dialog Social: "Duduie economia, nu am stiut!", spune Tabuleac
Astazi s-a intrunit la Prefectura Comisia de Dialog Social, la care participa reprezentanti ai sindicatelor si ai patronatelor, in prezenta prefectului Cristian Roman, a presedintelui Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, precum si a sefilor de institutii din subordinea Ministerului Muncii.

Atmosfera a devenit tensionata in momentul in care unii dintre membrii Comisiei de Dialog Social au facut observatii vizavi de numarul agentilor economici si al salariatilor existenti in judetul Botosani, dupa ce Sorin Sologon, directorul AJOFM, a precizat ca numarul somerilor a scazut in 2011.

"In decembrie 2010 aveam 3815 agenti economici si 50.597 de salariati. In aprilie 2011 aveam 4040 agenti economici si 52187 salariati. A crescut numarul lor. Sunt date exacte pe care le avem la ora actuala si de asta si rata somajului este mica. Aici este o problema care tine si de Codul Muncii, pentru ca noul Cod al Muncii a facut ca o mare parte sa intre in legalitate pentru ca lucrau la negru", a declarat Sorin Sologon, cuvinte care au starnit reactii din partea celor prezenti.

"Trebuie sa fi fost un boom economic", a mentionat Liviu Axinte, liderul LSI Botosani, acesta fiind completat de presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac: "Duduie economia, nu am stiut!".

Prefectul Cristian Roman a precizat, in schimb, ca rata somajului la nivelul judetului Botosani s-a situat sub rata medie a somajului la nivel national.

De partea cealalalta, Stefan Tarca, liderul CNSRL Fratia, a tinut sa mentioneze ca statisticile nu sunt tocmai relevante.

"Situatia somerilor se pare ca nu este prea corecta in Romania, in general. Trebuie luat in considerare gradul de ocupare, acela este relevant in toata umea, si astfel avem imaginea corecta a ceea ce se intampla", a declarat Stefan Tarca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
47

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
30

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
33

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...