BREAKING NEWS!

BREAKING NEWS!

   Foto: Facebook Cristian Radu

Imaginea de mai sus e de pe un radar pe care dirijează controlorii de trafic aerian din România, aka 'nababii'. Controlorii de trafic aerian dirijează avioane.

În avioane sunt oameni. Bebeluși, copii, tineri (îndrăgostiți sau nu), maturi, bătrâni. Sănătoși sau bolnavi. Copiii, soții, soțiile, amantele, amanții, unchii, mătușile, bunicii, străbunicii, prietenii, dușmanii, șefii, subalternii cuiva. Rockeri, maneliști, iubitori de muzică populară sau de simfonii, de techno, rap, blues, jazz, sârbe, bătute pe loc sau disco.

În fiecare avion sunt, în medie, 220-250 de suflete. (Atunci când e o urgență cu un avion, printre altele, frazeologia, altfel foarte tehnică, are și întrebarea obligatorie: souls on board? - ce frumos, așa-i?)

Pe deasupra fiecărei țări trec rute care se intersectează, rute care continuă din alte rute care trec pe deasupra țărilor precedente sau următoare, pentru scurtarea călătoriei la maximum. Ca să fie ușor de înțeles, închipuiți-vă că ar exista o autostradă care vine din Franța, trece prin Germania, Austria, Ungaria, România, Bulgaria, Grecia, etc. Da, România are autostrăzi, dar în aer. La propriu. Rutele aeriene sunt 3D, însă.

Fiecare țară are propria acoperire radar.
Fiecare țară are un sistem de contingență pentru cazul în care pică sistemul radar.
Fiecare țară trebuie să anunțe țările vecine, operatorii aerieni, piloții care sunt deasupra țării respective, atunci când pică sistemul radar, comunicațiile, sistemele de navigație aeriană.
Toate astea pentru ca pasagerii să-și continue zborul în deplină siguranță.

Aseară, timp de câteva ore, radarele din Serbia au picat. TOTAL!

Fără a anunța, din senin, în plină secvență aglomerată - adică, avioane multe, la altitudini diferite, în urcare/ în coborâre, pe diferite direcții de zbor. În avioane sunt, în medie, 220-250 de suflete/ avion.

Toate avioanele (multe, foarte multe) care ar fi trebuit să continue să survoleze Serbia sau să intre pe cerul Serbiei, au fost rerutate pe deasupra României, pe nepusă masă. Fără avertizare, fără coordonare, fără moțiune de cenzură, fără consultare publică.

Dintr-o dată! Brusc! Instantaneu!

Noaptea, ca hoții.

În acel moment, pe cerul României, dansa Despacito o altă mulțime de avioane. Controlorii de trafic aerian români, aka nababii, și-au demonstrat, tăcut, măiestria. Mulțimea de avioane din Serbia a fost integrată în mulțimea de avioane din România. Fără întârzieri, fără incidente, fără gălăgie, fără declarații către presă. Profesionist și cu sânge rece. Și cu pasiune.

Pentru că a fi controlor de trafic aerian, aka nabab = pasiune.

Toate punctele acelea din poza reprezintă avioane.

Avioane = 220-250 souls (în medie)/ avion


Ioana Galan


(Nota redacției: Cuvintele de mai sus au fost postate pe pagina de Facebook a Ioanei Galan și au strâns aproape 4000 de like-uri și peste 1400 de distribuiri)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...