ROMEO GONTINEAC - Botosaneanul care scrie istorie in sport alaturi de printesa africana!

ROMEO GONTINEAC - Botosaneanul care scrie istorie in sport alaturi de printesa africana!

 ROMEO GONTINEAC  

Botosaneanul Romeo Gontineac a facut istorie in rugbyul romanesc, fiind singurul tricolor care a jucat la patru Cupe Mondiale consecutiv.

Succesul profesional este dublat de o poveste fascinanta, un basm pe care botosaneanul il traieste... fericit pana la adanci batraneti!

La prima Cupa Mondiala, in Africa de Sud, Romeo s-a indragostit nebuneste de Lucinda, pe care a luat-o de sotie. Lucinda i-a daruit doi copii care s-au nascut... cum se putea altfel - la urmatoarele doua Cupe Mondiale!

Performanta lui Romeo Gontineac reprezinta un record pentru rugbyul romanesc si o imensa realizare la nivel mondial, unde sunt putini jucatori care au reusit acest lucru.

1995, 1999, 2003 si 2007, acestea sunt bornele carierei lui Gontineac la Cupa Mondiala, fiecare cu o semnificatie personala aparte: la prima CM si-a cunoscut sotia, la a doua a venit pe lume primul sau copil, Taylor, iar la a treia al doilea copil, Olivia Rose.

"Este un vis. Sa joci la Cupa Mondiala este cel mai inalt tel pe care il poti avea ca jucator de rugby. Este o experienta uriasa, sa joci in fata unor tribune de 40-50.000 de spectatori, sa intalnesti adversari de o valoare imensa", povesteste Romeo Gontineac.

Romeo Gontineac s-a nascut  pe 18 decembrie 1973, in Hlipiceni, judetul Botosani. Avea doar 6 ani cand tatal l-a dus pe un teren de rugby pentru a calca pe urmele fratelui mai mare, Marcel.

Acesta i-a dat un balon si a ajuns rapid capitanul unei echipe de cartier, care juca dupa o serie de reguli improvizate pe loc. Cativa ani mai tarziu s-a mutat in Pascani, unde a inceput rugbyul dupa regulile IRB, apoi a ajuns la Cluj, unde a debutat intr-un meci de seniori.

Dupa ce a participat la Cupa Mondiala din 1995, Gontineac a ramas in Africa de Sud alaturi de cea care avea sa-i devina sotie si a jucat pentru South Western District, primul sau contract de profesionist.

Dupa un sezon plin de rugby, a mers in Franta, unde a evoluat la Grenoble, Pau si Aurillac, echipa la care joaca si acum.

In 2009, Gontineac a fost desemnat antrenor secund al Nationalei de rugby a Romaniei, al carei selectioner este francezul Serge Laire, fost jucator si tehnician la Toulouse.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
72

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
166

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
315

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...