MARIUS PETRESCU - "Sunt din categoria persoanelor care tind sa lase o urma pe acest pamant"

MARIUS PETRESCU - "Sunt din categoria persoanelor care tind sa lase o urma pe acest pamant"

MARIUS PETRESCU
taradaciuc.com

Marius Petrescu spune despre sine, cu o delicatete sufleteasca rara zilelor noastre: Nu sunt un artist, ci un fotograf! Care sa fie insa granita dintre Arta si Manufactura, pentru ca Marius Petrescu se descrie pe blogul sau astfel: Ocupatia Gestionar, Domeniu de activitate Manufacturi. 

S-a nascut in anul 1968, in Dorohoi. "Ce fel de om sunt? Mediu, simplu... Sunt un om simplu cu necesitati vitale normale. Sunt din categoria persoanelor care tind sa lase o urma pe acest pamant. Multor persoane li se pare ca ma cunosc, cand de fapt nici eu nu ma cunosc. Imi voi da silinta sa nu supar pe nimeni… Ca sa-i am pe toti prieteni, e greu. E de ajuns sa nu am dusmani", marturiseste Marius Petrescu.


 
Este pasionat de fotografie, insa limitele cele mai mari i le pune chiar viata, orasul in care locuieste, spatiul care nu ii ofera prilejul de a surprinde zilnic imagini noi, inspiratoare. Poate ca si din cauza aceasta dorohoianul a ajuns sa isi creeze propria lume, sa isi creeze propriile fotografii."Lipsa de ceva frumos, lipsa de ceva care sa placa ochiului, a dus la creatiile (nici nu stiu daca se pot numi CREATII) facute din bete de chibrit. Este ceva migalos… dar am invatat care anume SUPER GLUE este mai rapid… am invatat care material lemnos din care sunt facute betele este mai bun. Cert este ca nu e usor… cine are indoieli poate incerca…, povesteste Marius Petrescu intr-un interviu acordat taradaciuc.com.


 
Toate fotografiile sunt unice, spune dorohoianul in acelasi interviu. "Multi fotografi au surprins apusul sau rasaritul soarelui… Soarele este acelasi… Dar fiecare dintre noi poate avea o alta viziune. Nu degeaba se spune ca: O FOTOGRAFIE FACE CAT O MIE DE CUVINTE".

Ce e în geanta de fotograf?

"In decursul timpului am avut diferite chestii si accesorii (pamant, flori, nisip) iar cu ajutorul lor am creat mai multe scenarii", spune Marius Petrescu.

Ce sfaturi le-ar da unor tineri fotografi?

"Nu sunt in masura sa dau sfaturi, dar pot sa afirm ca si parerea altora conteaza… Am simtit pe pielea mea… niciodata sa nu ignori un posibil ajutor… un sfat bun…".Simplitatea si modestia lui Marius Petrescu, bucuria de a crea prin obiectivul aparatului foto, dar mai ales incapatanarea de a-si infrumuseta viata intr-o lume tot mai saraca si mai goala de culoare, fac din fotograful din Dorohoi un om de valoare al timpului sau.

Unde te vezi peste 5 ani?, este ultima intrebare din interviu.

"Nu stiu… cred ca nu o sa apara lumina de la capatul tunelului… vom vedea dupa ce trece 2012… exploziile solare…". Un raspuns la fel de simplu, parca rostit prin obiectivul unui aparat foto.

"Nu sunt un artist, ci un fotograf", spune Marius Petrescu. Oare?, spunem noi, privindu-i creatiile…  

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Titlul de Societar de onoare pentru trei artiști ai Teatrului Vasilache Botoșani!

Miercuri, 26 Iunie 2019
238

Doi actori și un regizor vor primi titlul de Societar de onoare al Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani, proiectul de hotărâre urmând să fie aprobat î...

Joi vor fi 36 de grade, dar vineri temperaturile scad

Miercuri, 26 Iunie 2019
534

Canicula va pune stapanire pe aproape toata tara joi, dar de vineri temperaturile incep sa scada usor. Pana joi, la ora 23:00, este in vigoare o informare meteo de vreme rea valabila pentru toata...

A-l "înțelege" pe Aureliu Busuioc

Miercuri, 26 Iunie 2019
165

După ce a intrat pe uşa din faţă a literaturii cu poezie (peste zece volume), ca mai apoi, apucându-se de proză, să obţină premiul USR filiala Iaşi pentru romanul "De la Petru citi...