LA MULTI ANI, DANIEL BADALE!

LA MULTI ANI, DANIEL BADALE!

 DANIEL BADALE in rolul Ivan Turbinca, pe scena Teatrului National  

Nascut in 15 august 1969, in Trusestii Botosanilor, Daniel Badale a deprins tainele actoriei de la unul dintre cei mai mari, mai buni si mai carismatici artisti ai Romaniei, regretatul Dem Radulescu.

Din 1994, cand a absolvit Academia de Teatru si Film din Bucuresti, Daniel Badale a urmat un curs firesc, aparent calm, insa cu grija construit, pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botosani, a Teatrului de Papusi Vasilache Botosani, ajungand apoi, in urma cu cativa ani, pe scandura batatorita a Teatrului National din Bucuresti.

Daniel Badale a facut roluri dupa chipul si asemanarea sa, fie ca acestea au fost de comedie, drama sau in spectacole pentru copii.

El insusi un personaj al urbei de la capatul acestei Romanii postdecembriste, intr-un postcomunism colorat, Badale a dat stralucire fiecarui rol, chiar si atunci cand s-a jucat pe sine!

Boem sau doar detasat de politicile caragialesti, actorul botosanean si-a daruit siesi sansa dupa care tanjeste fiecare artist: Capitala si marea sa Scena!

Din 2006, Daniel Badale joaca pe scena Nationalului bucurestean, facand roluri memorabile, in regia Catalinei Buzoianu, a lui Alexandru Tocilescu, dupa ce, pe scena din Botosani, a lucrat exceptional cu Ion Sapdaru, alaturi de care a si jucat, in 2006, in filmul A fost sau n-a fost, al lui Cornel Porumboiu.



Daniel Badale ramane un actor in Galeria Botosanilor, indiferent unde ar juca, indiferent unde ar toci scandura, intru implinirea artei sale.


DANIEL BADALE - One man show: SPECTACOLUL CONTINUA!

Stiri Botosani ii ureaza la ceas aniversar LA MULTI ANI, sanatate trupeasca si sufleteasca, iar duhul creator sa ii dezvaluie nesfarsit adevarul creatiei supreme!



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
347

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
614

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
171

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...