Un fost antrenor al lui Andone: ”Mi-a promis că dacă-l las să mănânce cartofi prăjiți, dă un hattrick. L-a dat!”

Un fost antrenor al lui Andone: ”Mi-a promis că dacă-l las să mănânce cartofi prăjiți, dă un hattrick. L-a dat!”
Florin Andone a reușit, în ultimele două sezoane, să devină cel mai bun jucător al Cordobei, să debuteze - chiar cu gol - la echipa națională a României și să devină cel mai bine plătit și cel mai iubit fotbalist al alb-verzilor.

Forma sa de fiecare etapă din Segunda, unde a ajuns deja la 11 goluri în actualul sezon, nu le-a scăpat nici celor de la fostele sale echipe.

David Serrano, primul antrenor pe care l-a avut românul la Castellon, în urmă cu aproape șase ani, a povestit, într-un articol publicat pe site-ul Castellon Base, citat de Digisport.ro, cum l-a cunoscut pe Andone și cum a prevăzut încă de atunci că românul va ajunge un atacant de clasă.

"În afara terenului este un băiat care te captivează prin simplitatea, modestia și bunătatea sa, deseori confundată cu naivitatea, dar dacă ești fundaș, nu te gândi că vei întâlni un tip amabil, pentru că te va distruge în teren. Florin Andone este un muncitor și un luptător neobosit, un băiat care a trebuit să se maturizeze prematur și care, în ciuda acestor lucruri, a știut să se impună cu o maturitate improprie vârstei sale capriciilor unei vieți de multe ori nedreaptă cu el. Direct, nerăbdător, afectuos și apropiat, așa l-am cunoscut pe Florin Andone", povestește Serrano.Fostul antrenor de la juniorii lui CD Castellon, din 2010, își amintește cum l-a cunoscut prima dată pe actualul atacant al Cordobei.

"Într-o zi de primăvară, Ramon Giner m-a sunat și mi-a zis să vin să-l văd pe Florin, un băiat român, atacant, care juca la Vinaros, în liga regională. Prima dată când l-am văzut în teren a fost la Almazora. A jucat doar 15 minute, suficiente însă pentru a-i vedea defectele, la doar 16 ani, dar și pentru a-i vedea potențialul. În ciuda vârstei, s-a arătat foarte curajos, puternic, solidar în efort și, mai ales, cu un caracter de învingător nepotrivit vârstei sale. Când a terminat sezonul cu Vinaros, mai multe echipe au început să se intereseze de el. Și fără prea multă pierdere de vreme, a dat probe la Villarreal, dar aici deja îi aveau pe Juan Esnaider (fiul) și pe Gerard Moreno (jucător la Espanyol, acum) ca atacanți, deci Florin nu avea cum să prindă prea multe minute. Așadar, după niște probe de joc, a rămas la CD Castellon, în Divizia de Onoare, și, din punctul meu de vedere, a fost cea mai bună alegere a carierei sale. Și o spun pentru că a avut șansa să dea peste un antrenor excelent, Ximo Badenes, care a înțeles rapid calitățile sale și a scos maximum din ele, a continuat fostul antrenor de la juniorii lui Castellon.David Serrano rememorează că, din cauza problemelor financiare ale echipei din Castellon, Florin a fost cazat la un cămin, departe de casă, dar că, de multe ori, în weekend-uri, stătea în casa antrenorului său:

"Și eram bucuros pentru asta. Așa puteam vorbi despre meciurile următoare, iar conversațiile noastre erau foarte plăcute. Florin arăta o maturitate neobișnuită. Într-un weekend din acestea, după un antrenament foarte solicitant, Florin m-a întrebat:

- Așa-i că nu ai mâncat niciodată un bocadillo (sendviș tradițional spaniol, în baghetă - n.r.) cu cartofi prăjiți?
- Cu cartofi prăjiți? Florin, nu am mâncat niciodată, dar tu cu atât mai puțin vei mânca, pentru că mâine avem meci.
- David, mi-e poftă de cartofi prăjiți, îi pregătesc eu, stai liniștit. Iar mâine, îți promit că voi marca un hattrick.

Mai bine nu vă povestesc cum a rămas bucătăria după aceea. Dar vă pot povesti cum s-a terminat meciul de a doua zi, cu Hercules Alicante, al cărui rezultat nu mi-l amintesc cu exactitate, dar știu sigur că Florin a marcat un hattrick.
Serrano și-a mai amintit apoi cum marile cluburi au început să-i dea târcoale jucătorului român, cum a început să fie căutat de echipa națională a României, de cinele cu Victor Salvador și Gică Craioveanu, de parcursul excelent pe care l-a luat apoi cariera românului.

"A fost o perioadă foarte frumoasă a vieții mele, pe care am împărțit-o cu un om bun și fotbalist și mai bun. Eu l-am ajutat cât am putut și să-l văd acum având succes mă emoționează într-o măsură dificil de explicat. Bănuiesc că mulți își atribuie merite acum, dar peste toți, în momentele cele mai dificile, Ramon Giner și soția sa, Ester, au fost ca niște părinți pentru Florin. Prietene, să îți meargă bine și să continuăm să ne bucurăm de succesele tale, a încheiat Serrano.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Circulație în condiții de iarnă în toată Moldova. Care sunt drumurile cu restricții

Vineri, 23 Martie 2018
400

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași anunță că circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă în cea mai mare parte a reg...

Descindere de forţe aeriene în amfiteatrul Laurianului! FOTO

Vineri, 23 Martie 2018
222

Reprezentanţi cu funcţii înalte atât la propriu cât şi la figurat au prezentat laurienilor oferta educaţională a Forţelor Aeriene Române pentru anul şcolar ce va î...

20 de contracte de finanțare semnate de primarii din Botoșani, în prezența directorului AFIR! FOTO

Vineri, 23 Martie 2018
401

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu, a fost prezent, vineri, la Botoșani, pentru a semna contractele de finanțare a proiectelor depuse de...