Romania, o singura medalie la Campionatul Mondial de kaiac-canoe

Romania, o singura medalie la Campionatul Mondial de kaiac-canoe
Delegatia Romaniei a incheiat Campionatul Mondial de kaiac-canoe de la Dartmouth (Canada) pe pozitia a 19-a, cu o singura medalie cucerita, bronzul in proba de canoe 4 pe distanta de 1.000 de metri, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Echipajul format din Catalin Costache, Silviu Simioncencu, Iosif Chirila si Andrei Cuculici a incheiat pe pozitia a treia finala probei de canoe 4 - 1.000 de metri, disputata sambata, fiind cronometrat cu 3:23.733, la o distanta de 2,13 secunde de echipa Belarusului, castigatoarea cursei, informeaza NewsIn.

Pe pozitia a doua s-a clasat Germania, care a incheiat cursa in 3:22.141.

In finala probei de canoe 4 - 200 de metri, de duminica, echipajul Catalin Costache, Iosif Chirila, Andrei Cuculici si Florin Mironcic s-a clasat pe pozitia a 5-a, la 1,64 secunde distanta de echipe castigatoare, cea a Belarusului.

In finala de canoe simplu - 500 de metri, Florin Mironcic a terminat doar pe locul 7, fiind cronometrat cu 1:52.1, la 2,38 secunde de bielorusul Harazha Dzianis, medaliatul cu aur.

In schimb, la canoe simplu - 1.000 de metri, romanul a terminat pe 5, cu 4:01.6, la 5,6 secunde de invingator, uzbekul Vadim Menkov. Echipa Silviu Simioncencu / Nicolae Bogdan a incheiat pe pozitia a 8-a in finala probei de canoe 2 - 200 de metri, cu un timp de 38,6 secunde, la 2,2 secunde distanta de castigatorii Raimundas Labuckas / Tomas Gadeikis, din Lituania.

La stafeta, echipa masculina de canoe, formata din Bogdan, Chirila, Cuculici si Mironcic, a incheiat pe ultimul loc in finala, cu un timp de 3:07.31, la nu mai putin de 17,47 secunde de Rusia, castigatoarea medaliei de aur. Echipa Nicolae Bogdan / Constantin Popa s-a clasat pe ultimul loc in proba de caiac - 1.000 de metri, cu timpul de 3:43.7, la 6,3 secunde de barca invingatoare, cea a Germaniei.

In proba de canoe 2 - 500 de metri, perechea Hariton Ivanov / Victor Mihalachi a fost descalificata in finala.

Daca in ierarhia pe medalii, delegatia Romaniei s-a clasat pe 19, in schimb, la punctajul acumulat in toate probele finale la care a participat a ocupat pozitia a 14-a, cu 222 puncte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
305

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
518

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
153

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...